Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,914 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Veľmi silná menštruácia

    , Autor: Dengie

    Dobry deň chcem sa opýtať čo mám robiť. Brala som duphalostan 10 dní 2xD. V pondelok som dostala menzes a vsetko ok ale včera večer som začala veľmi silno krvácať a krvácam stale. Keď sedim,stojim akebo som na wc vždy cítim také čľup a mokro. Je to normálne alebo my hrozí kyretáž? Z ktorou som nie celkom stotožnená a popravde ju nechcem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na toto neviem odpovedať, pretože mám iba málo informácii. Po vysadení gestagénov môže dôjsť k silnému krvácaniu, a závisí na ultrazvukovom náleze. Okrem toho je dôležitý aj vek pacientky a ostatná anamnéza.

Podobné otázky

  • veľmi silná menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!
    Moj problem spociva v tom, ze mam velmi silnu menstruaciu, po prvykrat v takom rozsahu a dokonca sa v krvnom vytoku objavuju aj krvne zrazeniny. Uzivam antikoncepciu YAZ, druhy mesiac,mam 25 rokov a tak by som rada vedela, ci to moze suvisiet s uzivanim antikoncepcie, alebo ake to moze mat priciny.
    Dakujem za odpoved