Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tehotenstvo po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, bola som na čistení, v 6tt tehotenstva, injekcia mi bola pichnuta ale po ultrazvuku, deň nato, lekár v nemocnici usúdil, že je potrebné čistenie, nevedela som aké môžu byt alebo nemusia byt následky po zákroku. Viete mi objasniť, či bude problém s budúcim otehotnením, pripadne udržaním tehotenstva? Je čistenie nebezpečne alebo sa neodporúča? Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    otehotnenie by nemal byť problém, ale výkon zvyšuje riziko predčasného pôrodu a problémov s pôrodom placenty. Preto sa snažíme riešiť potraty liekmi.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo po kyretáži

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán Doktor. V máji som Vám už písala o svojom probléme otehotnela som a približne v 4-5tt som potratila a robili mi kyretáž. Odvtedy prešli 2 mesiace a mala som jednu menštruáciu. Môj lekár odporúčal počkať 6 mesiacov kým opäť otehotniem. Ale menštuácia nikde tak som si urobila test a som tehotná. Nebolo to úmyslené v podstate je to náhoda, predtým som nemohla otehotnieť rok. Som neskutočne šťastná, ale veľmi sa bojím. Neviem či má význam ísť k lekárovi, či nemám počkať ešte mesiac či sa plod udrží, nechcem podstúpiť ďalšiu kyretáž v prípade neúspechu. Verím, že toto miminko sa narodí. Beriem kys. listovú. Mám ísť za svojím lekároom je to asi len 3-4 tt bojím sa aj jeho reakcie. Môžte mi odporúčať nejaké lieky či vitamíny na udržanie. Veľmi pekne ďakujem.
    Iveta (27r.)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    lieky na udržanie neexistujú, ak sa má plod potratiť, tak sa potratí.
    Ak máte pozitívny test, je vhodná ultrazvuková kontrola u lekára, či je všetko Ok.