Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • NOVOFEM

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, poprosím o radu. Na základe hormonálnych testov - hlavne folikulostimul. hormónu - 127,2 mU/ml -, luteniz. horm. 80,53, 17-betaestradio 20,25, progesteron 1,08, testostero 0,55) mi lekár presdpísal NOVOFEM. Mám 45 rokov, všetky príznaky meopauzy. Doteraz som vždy užívala antikoncepciu. CHcem sa opýtať, či je nejaká možnosť otehotnenia - čo by bolo úplne nežiadúce - , nakoľko lekár tvrdí, že v zmysle hormonálnych výsledkov antikoncepciu nepotrebujem a možnosť otehotnenia nie je žiadna. Ďakujem za odpoveď.l

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    výsledky naozaj svedčia pre začiatok menopauzy a preto by ste už nemala mať ovuláciu, naozaj si myslím, že riziko gravidity je minimálne.

Podobné otázky

  • NOVOFEM

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem,
    priznaky menopauzy sa mi darilo prirodnymi prostriedkami ako tak zvladat, no posledneho pol roka mam problemy najma so silnymi navalmi tepla, potenim, nespavostou - co mi dost komplikuje fungovanie v praci.
    Gynekolog mi predpisal Novofem bez akehokolvek predchadzajuceho vysetrenia, ci krvnych testov a preto sa chcem opytat, ci je takyto postup v poriadku, resp. ci je potrebne nejake kontrolne vysetrenie a ak ano, po akej dobe uzivania.
    Dakujem za info

    maja