Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolestive tvrde prsia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den
    Kazdy mesiac mam klasicke predmenstruacne problemi ku ktorym patria aj bolestive naliate prsia. Po poslednom menzese sa mi vsak prsia nezmensili su tvrde a nadalej bolia. Menzes som dostala na cas bol normalny ako vzdy. Sono prsnikov pred 4 mesiacmi ok. Menzes dostavem vzdy pravidelne 23 prip 24 den a trva pat dni. Minuly rok mi zistili v maternici m&om 1 cm velky. Ine problemy nemam. Robila som si tehotensky test 3 krat vysiel negativne. Posledny styk bol pred 20 dnami. Vcera som bola na vysetreni u gynekolo. Na ultrazvuku z vonka pani doktorka nic nezistila. Maternica nieje zvascena, steny su v poriadku, krcok je v poriadku, okrem myomu tam nenasla nic co tam nema byt. Akurat som extremne sucha v posve. Nemam vytok ani ine problemy. Spravila mi este mocovy test volne predajny vysiel negativne. Ziadala som krvny test na vylucenie alebo potvrdenie tehotenstva alebo vnutorny ultrazvuk. Pani doktorka obe moznosti odmietla s vysvetlenim ze ked tam nic nevidi a mocovy test nic neukazal, menzes som mala tak tehotna niesom a teda na dalsie vysetrenie nieje dovod.Mam ist domov a cakat ci sa to p dalsom menzese nezmeni. Prosim vas preto o vas nazor na moj problem. Je mozne ze som tehotna 20 dni a neni to vidiet ? Alebo to moze byt len nejaky hormonalny vykyv a ja sa zbytocne plasim ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    močový test je vysoko citlivý, prístup lekárky je veľmi chválihodný, šetrí peniaze v zdravotníctve na naozaj potrebné veci.
    Tehotná zrejme nie ste, prsia reagujú na gestagény, možno skúsiť agucaston alebo mastodynon, malo by to pomocť.