Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • polycisticke vajecniky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den..mam 19 rokov...mam syndrom polycistickych vajecnikov...zacala som priberat a zacali mi tmavnut chlpky po celom tele a samozrejme som nemala ani menstruaciu...moj gynekolog mi predpisal antikonceciu Diane 35..menstruacia mi zacala pravidlne chodit a chlpky sa stratili...mojej sestry diagnostikovali karcinom prsnika tak mi gynekolog zrusil tabletky...menzes mi prestal chodit...kazdy mesiac k nemu chodim a picha mi injekcie aby som dostala...menzes dostanem ale bohuzial chlpky mi zacali tmavnut...a po celom tele ...som z toho zufala:((( dokedy mi budu este tmavnut?? je mozne ze ked budem mavat odteraz pravidlne vdaka injekciam tam mi to ustupi? co mam robit? :(((

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to nezmysel. Ak má sestra v mladosti karcinom prsníka, vy musíte byť vyšetrená na BRCA gén, ak ste negatívna, určite potrebujete hormonálnu antikoncepciu, pretože PCO sa musí liečiť, aj kvoli prsníku !!!!
    Snažte sa udrža´t si normálnu hmotnosť, vhodný je pohyb a šport.