Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    pán Doktor,
    ešte by som sa chcela opýtať, či tento výtok nemôže spôsobovať streptokok. Toho údajne mám a podľa môjho gynekológa je to bežné a nelieči sa. Ďakujem veľmi pekne. Pekný deň.
    ---------------------------
    Dobrý deň,
    mávam skoro každý deň výtok - takej bielej, bieložltej farby, mierne páchnúci :-(. Niekedy úplne slabý, niekedy musím nosiť intímku. Výsledky u gynekológa mám v poriadku -ale robil mi len bežnú kultiváciu, vraj testy na chlamýdie,... nie sú nutné. Neviem prečo mi ich nechcel urobiť. Som po jednom samovolnom potrate v 6 tt a mám z toho obavy. Počula som, že femisan gel pomáha, keď má žena výtoky. Nemôže mi to uškodiť? Čítala som vo Vašich príspevkoch, že je vhodné takéto prípady preliečiť entizolom, lenže ten bez predpisu nepredajú. Myslíte, že by mi mohol Femisan pomôcť?
    Ďakujem.

    Odpovedá MUDr Jozef Záhumenský Dobrý deň,
    je možné, že máte trichomonas vaginalis, ktorý sa bežnou kultiváciou nedá dokázať. Femisan zrejme nepomože. Vhodný je Entizol, alebo Macmiror complex

Podobné otázky

  • Výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, včera som zistila že mám biely hrudkovitý výtok, skor sú to biele hrudky je ich viac. Čo to može byť?

  • Zápal močových ciest a obličiek

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor mám zápal močových ciest a obličiek mám veľmi silný žltý výtok trocha zapachajuci je to normálne ..keď si dám urologicki čaj vtedi ma začnú bolieť obliečky chcela by som sa spýtať že či je to v poriadku ďakujem za odpoveď pekný deň

  • Odtok plodovej vody po serklazy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím chcela by som sa opytat či mi môže po kvapkách odtekať plodová voda , ako to zistím keď zadržiavať moc tak nejde nič , ale na vložke je mokré ako môže to byt aj výtok , aké môžu byt príznaky toho ďakujem

  • Problém po oralnom sexe/prstovaní …?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,

    Chcela by som sa vás opýtať či je možné dostať STD alebo nejakú infekciu po orálnom sexe a prstovaní? Totižto na 3 deň po, som začala cítiť pálenie, nemám žiaden špecifický výtok ani zápach, “sama som si naordinovala” macmiror per os tablety 3x1 (ktoré mi ostali ešte z minulosti, áno viem samo liečba sa neodporúča) zatiaľ nepociťujem zlepšenie, skôr zhoršenie, užívam 4 deň.
    A neviem či to s tým môže mať súvis ale dialo sa to na pláži…(áno, už špekulujem, kombinujem a napadajú mi kadejaké scenáre)
    Ďakujem za odpoveď

  • Zápal močových ciest

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor močový mechúr so. Mala velmy napuchnuti potom mi to prasklo a stále mám hnisavy výtok veľký zapachajuci velmy má to pali keď už končím na konci močenia môžme mať zápal močových ciest?a dosť ma bolia aj obličky. ďakujem.