Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Regulon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň uzivam regulon už roky pravidelne som sními spokojná menštruácia sa vždy dostaví na druhý či tretí deň chcem sa opýtať začala som brat minulý týždeň nový blister a teraz do 18 nasteho mám poslednú tabletku a potom menštruáciu ale chcem začať ďalej užívať bez pauzy môže sa mi ukázať menštruácia keď pôjdem bez pauzy jeden mesiac regulon beriem už roky lebo raz som tiež tak spravila a sa mi spomenie ukázalo celých 5 dní

Podobné otázky

  • Účinnosť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    užívam Antikoncepciu Regulon a minulý týždeň mi bol predpísaný prokanazol (4 tbl.) kvôli mykóze. Tabletky som užila počas dvoch dnía snažila som sa, aby bol odstup medzi antikoncepciou min. 3 hodiny. Nasledujúce dva dni potom som doužívala aj mesačné balenie antikoncepcie.

    Momentálne sa nachádzam v 7-dňovej pauze, mám menštruáciu a zajtra by som si mala vziať prvú tabletku ďalšieho blistra.

    Dnes som mala s partnerom chránený sex, ale kondóm sa roztrhol a partner ejakuloval do mňa.

    Niekde sa píše, že pri prokanazole sa treba chrániť len do začiatku nasledujucej menštruácie. V tomto prípade by som mala byt chránená, keďže som poslednú tabletku prokanazolu užila ešte počas užívania antikoncepcie. V lekárni mi však povedali, že by som mala užiť tabletku po.
    Aký je Váš nazor?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nebudem špekulova´t, prečo niekto na mykozu dostáva perorálny prokanazol (ak sa jednalo o vaginálnu infekciu), ale neviem sa vyjadriť k riziku gravidity, lebo je otázne, či došlo k ovulácií, predpokladám, že nie, ak ste užívali prokanazol počas prestávky. Osobne by som navrhol pokračovať v užívaní podľa schémy a nedáva´t si tabletu po, ktorá je silná hormonálna nálož.

  • Regulon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    A môžem dostať aj spinenie keď užívam regulon pravidelne a ešte zoberiem blister bez pauzy lebo raz sa mi tak stalo alebo čo mám robiť aby sa mi ani to spinenie neukázalo počas toho keď budem bez pauzy

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemalo by sa to stať, pretože Regulon obsahuje dostatočné hladiny hormónov. Ale vylúčiť na 100% sa to nedá, ideálne by bolo brať Regulon dlhodobo bez prestávky a špinenie sa potom už nedostaví.

  • Regulon

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň beriem tabletky regulon každý deň nezabudla som užiť ale nedodržim presný čas vždy ale užijem každý deň cca od toho ako mám pol hodinka viac nie tabletky užívam o 8.00rano včera som užila tiež tak isto ale dnes ráno ako som vstala vypila kávu má prehnalo nič sa nestane nemôžem byť tehotná keď mám pohlavný styk a vždy do mňa partner ejakuje ale potom už som viac nemala hnačku

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak užívate tablety v rozptyle do 12 hodín, tak je riziko zlyhania minimálne, aj jedna redšia stolica nemení vstrebávanie. Riziko gravidity je takmer nulové.

  • Môžem byť tehotna?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chcela by som sa opýtať či môžem byť tehotná.Beriem antikoncepciu Regulon už vyše roka,mám 16 rokov a mám priatela.Môj priateľ sa do mňa pri pohlavnom styku nezvykne "urobiť" no aj tak mám obavy. Poslednú menštruáciu som mala 19.7-23.7 a od vtedy sa cítim čudne,tak dosť nafúknuto.Priateľ mi vraví že si to len nahováram.Poradte mi čo mám robiť ,mám sa prestať obávať?Ďakujem

  • hnačka + HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, tak ja mam taký problem.. Minulu sobotu som od rana zvracala, aj ma prehanalo,,, šla som na pohotovosť- dali tabletky ENDIEX a kvapky Hylak. Hak užívam Regulon a užívam ich na večer, kolo desiatej, alebo jedenastej.
    Po užití ma prehnalo až o 2 hod rano. Potom som užívala tieto tabletky (endiex, hylak) ale dosť nepravidelne, len ked mi začalo byť troška nevolno, ale hnačky ako take som už nemala, ani som nezvracala. Možno niekedy ma prehnalo, ale nikdy nie po tabletke HAK. Skor sa objavili problemy ako že som nemohla vykonať potrebu..
    Tuto sobotu (včera) som mala pohlavný styk - nechranený inou formou. Aké nasledky to ma pre mna? Mám sa obávať? dakujem