Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pomoc

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň mám 16 rokov a beriem antikoncepciu a som ešte stále panna vraj to musím brat pre prípad že by sa niečo stalo :) mala som menštruáciu a mám zapachajuci výtok dosť dlhú dobu ešte keď som nebrala neviete prečo to mám či to nieje dáke ochorenie ? a ešte sa chcem spýtať či môžem mať pohlavný styk až po 7 daňovej pauze antikoncepcie alebo môžem aj cez
    To je všetko ďakujem vám :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    styk bezpečne môžete mať od 7. dňa užívania prvého balenia, potom ste chránená aj počas pauzy.
    Zapáchajúci výtok môže byť dôsledok poruchy baktérii v pošve, alebo možno aj zabudnutého tamponu (ak ich užívate), je vhodné vyšetrenie u gynekologa.

Podobné otázky

  • mirena

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa opytat že či je možne aby som mala s mireny podobne stavy ako pri prechode navaly tepla bolest od chrbtice vystrelujuca do hrude slabost pichanie na hrudi nakolko mi moj gynekolog povedal že s mireny taketo stavy nemožem mat. Mirenu mam zavedenu od 21.01.2011 a tieto stavy mi začali dva tyždne po jej zavedeni, samozrejme vyhladal som aj lekarsku pomoc mam vyšetrenia s krvi ktore su v poriadku interne vyšetrenia ktore su tiež v poriadku endokrinologicke vyšetrenie ktroe je tiež v poriadku a stavy nadalej pretrvavaju. Čo sa tyka krvacania tak vo februari som mala menzes a teraz v marci som v podstate ani menzes nemala len male špinenie čo viem že mirena menzes zastavuje. Mam dva porody za sebou oba porody cisarskym rezom.
    Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    uvedené celkové príznaky zrejme s Mirenou nesúvisa, tá produkuje gestagény, ktoré nerobia bolesti od chrbtice.
    Menštruáciu može zoslabiť, to je jedna z jej výhod.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,mám otázku,ktorých je asi mnoho,ale týka sa vynechaných tabliet antikoncepcie a tehotenstva.Antikoncepciu Yadine som brala tri týždne ,potom bola prestávka.Na ôsmy deň pauzy som začala s antikoncepciou Maitalon,no brala som ho len 3 dni,keď som na 4 deň skončila v nemocnici a tabletku som dodnes nevzala.Nechránený pohlavný styk som mala deň,alebo dva pred vynechaním tablety.Z príbalového letáku som sa dočítala,že tehotná môžem byť.Včera bol tretí deň po ukončení užívania a začala som špiniť.Je možnosť ,že som tehotná?Ak áno,je tu možnosť niejakej pomoci,kým nie je neskoro? ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    to špinenie može byť z vynechania ale ešte to neznamená, že tehotná nie ste, už žiadna pomoc nie je musíte počkať, a naďalej sa chrániť až do ďalšej riadnej menštruácie.

  • HAK ako pomoc pri akne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, p. doktor. Dcera mala 15 rokov, este nemala pohlavny styk. Ma ale problemy s pletou, dost nepekne akne, ktoreho sa nevie nijako zbavit, skusali sme rozne kozmeticke pripravky, kuru z aloe vera, homeopatiu, nic nezabralo dlhodobejsie. Zhorsuje sa jej to s prichadzajucou menstruaciou. Tu ma viac menej pravidelnu. Z vlastnej skusenosti viem, ze sa mi pri uzivani HAK velmi zlepsil stav pleti aj vlasov. Rozmyslala som, ci by toto nebolo riesenie aj pre nu. Sice nechcem, aby sa tak skoro napchavala hormonmi, ale zase, ked vidim ako sa trapi..... Je nejaka setrna antikoncepcia, ktoru by mohla zacat uzivat, prip. aky je Vas nazor.... Velmi rada citam Vasu poradnu, Vase odpovede su vzdy velmi trefné a niekedy trefne vtipné .. Dakujem za Vas cas.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na liečbu akné sú vyhradené dva preparáty, oba sú rovnaké, iba ich vyrába iná firma. Ak má dcéra pravideľnú menštruáciu viac ako rok, určite nie je problém túto liečbu nasadiť.