Diskusie

Domácnosť

anonym, 15.05.2012 18:40

GULKY

koceny prosim vas poradte ako robite masove gulky/take ako sa plni paprika/ mne sa to vzdy rozpadne :evil: :idoh:  dajte typy nech je na sobotu dobry obedik :excited:

  • anonym
    15.05.2012, 20:35

    pridavas do tej masy aj trocha struhanky?je to potom take pevnejsie...

  • sandras
    15.05.2012, 20:57

    mleté mäso nesmie byť uplne chudé - najlepšie z pliecka alebo zmes hovädzieho a bravčového

    k tomu v pomere asi 1:1 pridávam dusenú gulatozrnnú ryžu, je lepkavejšia ako ryža parboiled, alebo dlhozrnná

    1 vajíčko, koreniny

    všetko zmiešam a nechám chvílku odležať, aby sa suroviny spojili, potom formujem menšie gulky, ktoré vyváram v nezahustenej paradajkovej omáčke 15 minút. Ak naplníš zmesou papriky, tak 20 minút. Aby držali lepšie, možeš ich pred varením narýchlo opiecť na troške oleja, ale ja to nerobím a nerozvárajú sa mi.

     

     

  • anonym
    15.05.2012, 21:06

    V kazdom pripade nezabudni na vajicko. Mne sa este nikdy nerozpadli. A taktiez odporucam nevarit ich prilis dlho, max. polhodinu.

  • anonym
    15.05.2012, 23:32

    Ja ich pred vhodením do omáčky vždy zľahka obalím v hladkej múke :-)

  • anonym
    16.05.2012, 06:58

    vajicko je istota, ja nikdy nedavam struhanku ani muku (moja mama to tak zvykne robit), ale dam vajicko, aj tri, ak je vela masa...

  • anonym
    19.05.2012, 20:03

    ja vacsinou gulky normalne upeciem v rure a potom supnem do omacky :idance:

+ -
Príspevkov: 6