GULKY
koceny prosim vas poradte ako robite masove gulky/take ako sa plni paprika/ mne sa to vzdy rozpadne :evil: :idoh: dajte typy nech je na sobotu dobry obedik :excited:
koceny prosim vas poradte ako robite masove gulky/take ako sa plni paprika/ mne sa to vzdy rozpadne :evil: :idoh: dajte typy nech je na sobotu dobry obedik :excited:
pridavas do tej masy aj trocha struhanky?je to potom take pevnejsie...
mleté mäso nesmie byť uplne chudé - najlepšie z pliecka alebo zmes hovädzieho a bravčového
k tomu v pomere asi 1:1 pridávam dusenú gulatozrnnú ryžu, je lepkavejšia ako ryža parboiled, alebo dlhozrnná
1 vajíčko, koreniny
všetko zmiešam a nechám chvílku odležať, aby sa suroviny spojili, potom formujem menšie gulky, ktoré vyváram v nezahustenej paradajkovej omáčke 15 minút. Ak naplníš zmesou papriky, tak 20 minút. Aby držali lepšie, možeš ich pred varením narýchlo opiecť na troške oleja, ale ja to nerobím a nerozvárajú sa mi.
V kazdom pripade nezabudni na vajicko. Mne sa este nikdy nerozpadli. A taktiez odporucam nevarit ich prilis dlho, max. polhodinu.
Ja ich pred vhodením do omáčky vždy zľahka obalím v hladkej múke :-)
vajicko je istota, ja nikdy nedavam struhanku ani muku (moja mama to tak zvykne robit), ale dam vajicko, aj tri, ak je vela masa...
ja vacsinou gulky normalne upeciem v rure a potom supnem do omacky :idance: