Volá aj vaša pleť v zime o pomoc?

Mgr. Zuzana Paprskárová | 5. marec 2018
pleť v zime, dehydrovaná, peeling, krém, make up, staroslivosť o pokožku

Koža je v chladných mesiacoch doslova vystavená stresu. Ako sa o ňu starať a čo jej dopriať? Prečítajte si zopár cenných rád..

Prečo zima pleti škodí?

Časté zmeny teploty pri prechode z prekúreného priestoru do chladu, vyvolávajú v pokožke stres. Klesá tým prirodzená obranyschopnosť pokožky a je preto náchylnejšia na rôzne kožné problémy. Pokožku v zime môže trápiť ekzém, lišaje, akné.. Klesá aj produkcia lipidov v koži.

Zvýšená starostlivosť o pleť v zime

Staroslivosť závisí od druhu našej pleti. Kým prirodzene suchá pokožka v zime trpí, ženy s mastnejšou pleťou sú na tom lepšie. Tá je vďaka vyššej produkcii mazu odolnejšia. Na druhej strane je však náchylnejšia na vzik akné. Vplyvom striedania teplôt pri prechode z vykúreného prostredia do chladu, produkuje tento typ pleti ako ochranu nadmerné množstvo mazu, čo upcháva póry a dáva priestor akné.

Čo pleti dopriať?

Základom je starostlivé, no zároveň jemné večerné čistenie pleti. Žiadne agresívne šúchanie ani trenie! Obmedzte aj peeling. Nezabudnite na pravideľné nanášanie krému ráno a večer.

Mejkap vyberajte taký, ktorý pleť nezaťaží ale naopak, vyživuje a chráni.

Suchá pleť bude na rozdiel od mastnej potrebovať zvýšený obsah tuku, teda krémy s ťažšou textúrou.

POZOR! Suchá pleť neznesie horúcu vodu! Horúca voda ju ešte viac dehydratuje. Stavte na vodu vlažnú a dodržujte zásadu umývania pleti minimálne hodinu pred odchodom z vykúreného bytu do chladu vonku!

Pre všetky typy pleti zároveň platí, nezabúdať na správny pitný režim aj v zime!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: