Tvorenie z plodov jesene

Lucia Gáborová | 31. október 2011
Tvorenie z plodov jesene

Nechajte sa inšpirovať!

Jeseň sa už ukazuje v plnej paráde. Posunom času sme získali menej možností tráviť s deťmi čas vonku, počasie nám tiež nepridáva, a tak určite oceníte pár tipov na jesenné tvorenie s deťmi.

 

 

 

Tvorenie z plodov jesene

Čo budeme potrebovať:
tvrdý papier, papierové vrecúška
jabĺčka, cibuľu, hrušku a pod.
temperové farby
štetce
čajovú sviečku a malú zavaraninovú fľašu (napr. od detskej výživy)

Ako budeme postupovať:
Z výkresu si vystrihneme „zavaraninový pohár“. Ovocie prekrojíme. Pomocou štetca, alebo hubky, naň nanášame farby a nafarbené ovocie otláčame na papier. Na záver si domaľujeme čiernou farbou pomocou tenkého štetca jadierka. Rovnako môžeme ovocie otláčať aj na papierové vrecúško, do ktorého potom umiestníme čajovú sviečku vloženú do malej zavaraninovej fľaše a vytvoríme tak malý lampiónik. Ten však nesmieme nechať bez dozoru ani na sekundu.


Dekorácia z listov

Čo budeme potrebovať:
listy rôznych farieb nazbierané na jesennej prechádzke v parku
drevený fotorámik
vrecovinu či iný, podobný materiál
lepidlo Duvilax, Herkules a pod.

Ako budeme postupovať:
Listy si po príchode z prechádzky vysušíme a dáme vylisovať. Na druhý deň si vrecovinu zastrihneme do požadovaného tvaru. Lepidlom naň prilepíme listy, navrch založíme sklíčko a tešíme sa z krásnej jesennej dekorácie, ktorú si môžeme umiestniť napríklad na parapetnú dosku spolu s gaštanmi, tekvičkami a podobne.


Jesenná taška

Čo budeme potrebovať:
plátennú tašku, vypranú a vyžehlenú
noviny alebo euroobal
listy, vysušené a vylisované
farby na textil
štetce
papier na pečenie
žehličku

Ako budeme postupovať:
Listy budeme otláčať na vopred vypranú a vyžehlenú tašku. Pomocou štetca si na vylisované listy nanášame farby na textil. Rukou ich opatrne otlačíme na tašku, do ktorej sme si vopred vložili noviny, alebo euroobal, aby sa nám motív nepretlačil na druhú stranu tašky. Motívy listov môžeme doplniť rôznym jesenno-ladeným nápisom. Po vysušení tašku prežehlíme cez pečiaci papier na nižšej teplote. Tašku môžeme smelo prať pri 30 oC.

 


Milé mamičky, babičky, či šikovní oteckovia! Máte aj vy tipy na trávenie času a tvorenie s deťmi v tomto jesennom období? Spolu s fotografiami nám ich posielajte na fialova@orbisin.sk! Najzaujímavejšie tipy a výtvory uverejníme ako inšpiráciu na www.mamaaja.sk!

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: