Turisti na Slovensku ušetria desiatky EUR pri dovolenke v Liptove

Redakcia | 18. júl 2009

Región Liptov spustil ako prvý na Slovensku predaj regionálnej zľavovej karty pre dovolenkujúcich po vzore Rakúska.

Ušetriť na dovolenke až do výšky 50 percent ceny vstupov do aquaparkov, športovísk či v reštauráciách môžu tento rok návštevníci Liptovského regiónu. Ten totiž ako prvý medzi slovenskými turistickými strediskami spúšťa predaj unikátnej regionálnej zľavovej karty Liptov Card pre turistov. Pri predložení karty počas celej letnej sezóny na miestach jej platnosti má majiteľ karty automaticky ihneď zníženú cenu o 10 až 50% z pôvodnej ceny vstupného.

„Projekt s celou technológiou sme zavádzali podľa vzoru rakúskych regiónov, kde sú takéto karty pre turistov bežné“, hovorí Petra Tomášová, marketingová manažérka Klastra Liptov – združenia cestovného ruchu, ktorý je iniciátorom a organizátorom tejto inovácie v slovenskom turizme. „Ide o sezónnu kartu, ktorú si môže zakúpiť ktokoľvek - teda turista zo Slovenska aj zahraničia, a zľavy môže využívať počas celého leta – teda od začiatku júla do konca októbra“, dodáva.

Kartu si môžu záujemcovia kúpiť na mnohých miestach regiónu, medzi inými v informačných centrách troch najväčších liptovských miest – v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a Liptovskom Hrádku, alebo napríklad v najväčších turistických atrakciách Liptova – aquaparkoch a horských strediskách. Spoločnosti, ktoré najznámejšie atrakcie Liptova prevádzkujú, sú zároveň aj zakladajúci členovia  Klastra Liptov a financovatelia celého projektu. Každá karta je vystavená na meno kupujúceho a stojí 6,90 EUR. Táto cena sa majiteľovi vráti už napríklad ak využije trikrát za leto niektorý z liptovských aquaparkov, ktoré poskytli zľavu 20% na vstupy. „Na prvej, letnej verzii karty, ponúkame viac ako 30 turistických atrakcií so zľavami 10 až 50% v oblastiach aqua a wellness, príroda a šport, kultúra a história a tiež viac ako desiatku zliav od 10 do 20% na ubytovanie a gastronómiu v regióne“, predstavuje ponuku karty Petra Tomášová. Klaster Liptov zároveň pripravuje aj zimnú verziu zľavovej karty.

Klaster Liptov kartu predstavil aj prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi, ktorého veľmi zaujala. Po spustení predaja regionálnej zľavovej karty počas festivalu Východná si ju ako prvý kúpil manželský pár z Trenčína. „Hneď na druhý deň po spustení predaja Liptov Card vo Východnej zavítali jedni z návštevníkov napríklad priamo do UNESCO pamiatky - Vlkolínca s kartou a uplatnili si zľavu“, potvrdzuje rozbeh predaja Gabriela Demčáková z oddelenia marketingu a cestovného ruchu mesta Ružomberok.

Kartu Liptov začali ponúkať podnikatelia v turistickom ruchu klientom ako bonus k svojim službám. Bonusom tak chcú pritiahnuť viac návštevníkov na Liptov. „Kartu ponúkame ako súčasť balíka ubytovania. Už počas prvých dní letných prázdnin ju obdržala takmer dvadsiatka našich hostí“, hovorí jeden z predajcov karty - Michal Macko z Penziónu Mária v Bodiciach.

Karta je jedným zo spôsobov, ako sa v Liptove postavili k aktívnemu prilákaniu turistov. „Liptov je nádherný región a jeho ponuka je pestrá, kartou chceme ľudí povzbudiť, aby túto ponuku využili a strávili krásne chvíle dovolenkovaním doma“, dodáva Tomášová. Na vytvorenie karty Liptov zakúpil Klaster Liptov rakúsku technológiu - softwarovú aj hardwarovú podporu.

LIPTOV – je jedinečný región na severe Slovenska, pre ktorý je charakteristická malebná rozmanitosť prírody na malom území, kontrast vysokých štítov a zelených lúk a pasienkov, ktoré vytvorili predpoklad pre najväčšie prírodné ihrisko zábavy na Slovensku. Liptov je slovenskou turistickou destináciou číslo jeden v zime aj lete a „zelená“ aréna plná prírodných krás, adrenalínu, aquaparkov a zábavy, živého folklóru a tradície, ako aj histórie, kultúry a jedinečnej gastronómie. Klaster Liptov je marketingovou centrálou regiónu a svoje aktivity realizuje s finančnou podporou zakladajúcich členov: Thermal Park Bešeňová, Aquapark Tatralandia, Jasná Nízke Tatry, Skipark Ružomberok, Mesto Liptovský Mikuláš, Mesto Liptovský Hrádok, Mesto Ružomberok.

Pre viac informácií kontaktujte:

Ľubomír Čech
PR koordinátor
Klaster Liptov – oficiálna organizácia destinačného manažmentu (DMO)
Email: mediaservis@klasterliptov.sk

Pre viac informácií o aktualitách z destinácie Liptov, podujatiach a akciách navštívte: www.klasterliptov.sk (Mediálny servis).
Pre viac informácií o regionálnej karte zliav LIPTOV Region Card navštívte www.liptovcard.sk.

Rady pre turistov ako získať kartu Liptov a zľavy pri dovolenke v Liptove:

Pri príchode do regiónu LIPTOV navštívte informačné centrum niektorého z miest (Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Liptovský Hrádok) alebo si kartu vyžiadajte pri príchode do niektorej z turistických atraktivít (aquaparky, horské strediská). Kartu si môžete tiež objednať cez www.ticketportal.sk a pri príchode do regiónu vymeniť voucher za Vašu kartu. Po uvedení mena a dátumu narodenia Vám bude vystavená Vaša osobná karta ktorú budete môcť využívať do konca októbra 2009. Ku karte zároveň dostanete praktického tlačeného sprievodcu, jej výhodami a možnosťami zliav. Potom už len vždy na miestach, kde platí karta predložte kartu pri platení a zľava Vám bude automaticky odpočítaná.


Porovnanie dovolenkového víkendu v Liptove pre mladý pár s využitím karty LIPTOV REGION CARD a bez nej:


 
Zoznam atrakcií v zľavách karty Liptov na Leto 2009 v regióne LIPTOV:

Aqua a wellness (vstupy do aquaparkov a wellness svetov): 

  • Aquapark Tatralandia, Thermal park Bešeňová, Kúpele Lúčky

História a kultúra (vstupy do múzeí, skanzenov, historických objektov):

  • Múzeum Janka Kráľa s Mikulášskou mučiarňou, Múzeum Liptovskej dediny v Pribyline, pamiatková rezervácia pod ochranou UNESCO Vlkolínec, Liptovské múzeum v Ružomberku, Kostol Všetkých Svätých v Ludrovej, Múzeum Čierny Orol v Liptovskom Mikuláši, Národopisné a ovčiarske múzeum v Liptovskom Hrádku, Maša Liptovský Hrádok, Banícky dom Vyšná Boca, Archeoskanzen Havránok, Hrad Likava, Liptovská Galéria Petra Michala Bohúňa, Centrum Kolomana Sokola

Príroda a šport (vstupy na lanovky, rôzne dráhy, športové atraktivity v prírode):

  • Lanovka Hrabovo – Malinô Brdo v Ski parku Ružomberok, vypožičanie downhillového bicykla v GIANT Bike park – Jasná, Liptov aréna – multifunkčná hala, splav a rafting riek Váh a Belá, rafting na areáli vodného slalomu, lanový park Tarzánia Jasná, paraglidingová škola, prechod lavíniskom v Žiarskej doline, Lanový park Tarzánia Tatralandia, požičovňa bicyklov v Jánskej doline, X- ball, horská letná bobová dráha, požičovňa bicyklov v Demänovskej doline, jazda na koni, jazda na štvorkolkách, buginách, vznášadle.

Ubytovanie

  • Thermal park Bešeňová, Aquapark Tatralandia, Hotel Koliba Gréta, Penzión Mária, Hotel Jánošík, Penzión Squash Liptov, Penzión na farme Gejdák

Gastronómia

  • gastronomické služby v Hoteli Grand v Jasnej, gastronomické zariadenie na horách –  Chopok Sever - Reštaurácia Luková, Reštaurácia Koliba Gréta, Reštaurácia v Hoteli Jánošík

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: