TIP na dnes: Skvelý koláč s rebarborou

Redakcia | 8. jún 2021
Rebarborový koláč

Poznáte túto zeleninu? Veru, rebarbora patrí síce k zelenine, aj keď ju zvyčajne používame v koláčoch. Skúste tento náš recept.

Rebarbora pochádza z Číny, hoci ju zužitkovávame ako ovocie, v skutočnosti ide o zeleninu. Je zdrojom vitality a, čo je skvelé, má nízku kalorickú hodnotu. Má špecifickú, kyslastú chuť  a je vhodná práve na sladké dobroty.

Pochúťka  z rebarbory

Potrebujeme:

  • 200 g špaldovej múky,
  • 100 g mletých orechov,
  • 150 g hnedého cukru,
  • 1 kypriaci prášok,
  • 1 maslo,
  • štipku soli 

Na  náplň:
500 g rebarbory, 1 PL citrónovej šťavy, 100 g práškového cukru, 2 PL kukuričného škrobu.

Postup:

Rebarboru očistíme, nakrájame na kocky a vložíme do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu. Na miernom ohni dusíme domäkka. Cukor premiešame spolu s kukuričným škrobom a pridáme k rebarbore. Privedieme k varu a miešame, kým hmota zhustne. V mise zmiešame múku, orechy, cukor, prášok do pečiva a cukor. Pridáme maslo a vytvoríme mrveničku. Odložíme si z nej 1/3 a zvyšok natlačíme do vymastenej formy. Na cesto dáme náplň a posypeme zvyškom mrveničky. Dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 °C . Necháme vychladnúť.

+ TIP na Rebarborovú zmrzlinu

RECEPT TU

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: