Šnúra života

Redakcia | 21. jún 2010

Vytvorme spolu slovenský rekord v počte tehotných žien, ktoré sa stretnú na jednom mieste a vytvoria šnúru života.

Zapojte sa do jedinečnej akcie a vytvorte uvádzací slovenský rekord!

Termín: 27. jún 2010

Čas: 13.30 – 16.00

Miesto: Molo Restaurant, Bratislava - Kuchajda

Založme tradíciu, ktorá pritiahne zaslúženú pozornosť na zrod života. V nedeľu 27. júna 2010 sa prvýkrát uskutoční stretnutie nastávajúcich mamičiek, ktoré spolu vytvoria ŠNÚRU ŽIVOTA. Ide vlastne o paralelu s pupočnou šnúrou, ktorá každú budúcu mamu spája s jej dieťatkom a dáva jej nezastupiteľné postavenie v spoločnosti.

Tehotenstvo je prirodzenou súčasťou dospelej ženy, a hoci žijeme v uponáhľanej dobe, malo by sa naň hľadieť s rešpektom a úctou.  Budúce mamičky, ktoré sa dostavia v spomínaný deň do Reštaurácie Mólo na bratislavskej Kuchajde, a prinesú si so sebou buď materskú knižku alebo potvrdenie od gynekológa o tehotenstve, prežijú nielen pekný deň, ale budú mať možnosť sa osobne pozhovárať s gynekologičkou či pôrodnou asistentkou.

Budúce mamičky sa najskôr zaregistrujú, dostanú poradové číslo a na záver sa pochytajú za ruky, čím vytvoria už spomínanú šnúru života. Dôkazom vydarenej akcie budú umelecké snímky od profesionálneho fotografa.

Na všetkých zúčastnených čaká bohatý sprievodný program, pri ktorom organizátori nezabúdajú ani na rôzne atrakcie pre deti – tvorivé dielne či maľovanie na tvár. Na pódiu vystúpi Patrícia Vittek, akciu bude moderovať manželská dvojica Dalila a Mravec, nuž a zlatým klincom programu bude krst nového CD s názvom Rozprávky z bruška. Krstiť budú deti mamičiek bublifukmi, ktoré dostanú na akcii. Na nosiči je päť príbehov o bábätku a jeho priateľke krvinke Malvínke, ktorá ho sprevádza celým životom v brušku mamy. Každá účastníčka si ho odnesie domov aj s podpismi hlavných protagonistov Petry Polnišovej, Mravca a Bibiany Ondrejkovej.
 
Napokon bude nasledovať tombola s cenami od sponzorov. Hlavnou výhrou je bezplatný odber pupočníkovej krvi. K ďalším cenám patria spoločenská hra Bol raz jeden život, knihy o tehotenstve a materstve či monitorovacia podložka dychu dieťaťa.

Program:

13.30 – 13.35 Otvorenie
13.35 – 13.55 Prednáška pôrodnej asistentky Janky Hrabčákovej
13.55 – 14:05 Vystúpenie Patrície Vittek
14:05 – 14:25 Prednáška o pupočníkovej krvi
14:30 – 14:50 Šnúra života
14:50 – 15:00 Vystúpenie Patrície Vittek
15:00 – 15:20 Krst CD Rozprávky z bruška
15:20 – 15:40 Tombola

Sprievodné akcie:

  • Poradňa gynekológa – MUDr. Dagmar Ružičková
  • Poradňa pôrodnej asistentky – Mgr. Janka Hrabčáková
  • Poradňa pupočníkovej krvi
    Každá budúca mamička, ktorá sa zaregistruje na odber pupočníkovej krvi na tomto podujatí, získa zľavu na jej odber, vyšetrenie a spracovanie vo výške 42 EUR.
  • Maľovanie na tvár i na tehotenské bruško
  • Tvorivé dielne pre deti
    • Namaľuj svojho súrodenca
    • Maľovanie na sklo
    • Maľovanie na kamene
    • Urob si svoju masku
       

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: