Sila stromov

Eva Bačová | 23. máj 2016
sila stromov

O blahodarných a liečivých účinkoch stromov vedeli už naši predkovia, ktorí boli oveľa viac spätí s prírodou ako my.

Kalendár nám pripomína, že jar k nám konečne dorazila. A my si v hlave už chystáme plán prechádzok s našimi najbližšími. Tešíme sa na svieži vzduch, rozvíjajúce sa púčiky kvetov, či stromov, lietajúce a štebotajúce vtáčiky. A na tých prechádzkach stretneme aj mohutných obrov, ktorí v sebe skrývajú neskutočnú silu. Áno, sú to stromy.

O blahodarných a liečivých účinkoch stromov vedeli už naši predkovia, ktorí boli oveľa viac spätí s prírodou ako my. Z listov a kôry stromov si pripravovali rôzne odvary a liečili si nimi neduhy. Nie je tomu inak ani teraz, len sme pohodlnejší a zabehneme do lekárne po už prichystané vrecko s liečivou zmesou.

Ale priamy kontakt so stromami je niečo iné. Ihličnaté či listnaté – všetky sú zdrojom určitej energie. Veľa ľudí stromy objíma a tak naberá energiu, ktorú títo velikáni vysielajú. Odporúča sa vyberať si pre túto terapiu stromy staršie, ale zdravé. Tak napríklad:

BREZA má omladzujúce účinky, podporuje látkovú výmenu, zmierňuje dnu, artritídu a lieči kožné ochorenia. Breza rozprúdi energiu, pomáha pri depresiách, skľúčenosti a úzkosti.


BOROVICA dodáva životnú energiu, radosť a odčerpáva smútok. Vedeli ste, že uľahčuje aj odpúšťanie? Olej z borovice sa používa aj v aromaterapii, pretože pomáha astmatikom a uvoľňuje zápaly dýchacích ciest.


BUK je magickým symbolom života. Ak buk objímete, dokáže vás zbaviť bolestí hlavy a migrény. Považuje sa aj za ochrancu. Naši predkovia verili, že tam, kde rastie buk, nemôžu nikomu uškodiť žiadne čary.


ČEREŠŇA chráni pred temnými vplyvmi.


DUB symbolizuje dlhovekosť, silu a moc. Po ťažkej chorobe dodáva človeku silu regenerácie.


HRUŠKA očisťuje ľudský organizmus, zbavuje ho jedov, ale aj zmierňuje dnu a reumatizmus.


JEDĽA ja stromom Vianoc. Prináša chuť do každodenného života. Lieči pľúca, dýchacie cesty, bronchitídu.Zmierňuje aj bolesti hlavy a dokonca aj niektoré srdcové ťažkosti.


JELŠA pomáha chladným ženám, pretože povzbudzuje ženské a materské impulzy, zmyselnosť. Je považovaná aj za strom duchov a strašidiel.


SMREK  pomáha prečisťovať ľudskú auru od nižších pudov, čistí srdce. Smrek sa používal na stavanie „májov“ vo dvoroch (podobne ako breza), čo symbolizovalo zjednotenie nebeských a zemských síl.


TIS – vládca duší. Znamenal príchod smrti a rástol predovšetkým na cintorínoch. Tento strom chráni človeka pred temnými vplyvmi a vyvoláva spomienky na minulú existenciu.

Rôzne stromy – rôzne energie a liečivé účinky. Čím častejšie sme v kontakte s prírodou, tým viac liečivej a pozitívnej energie prijímame. Nemusia to byť len stromy, ale aj kvety, rastliny a živočíchy. A čo vy, našli ste si už ten svoj zdroj energie v prírode?

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: