Proti chrípke zabojujte!

Redakcia | 4. október 2011

Ako si poradiť v období zvýšeného výskytu chrípky?

Čo pomáha?

Hlava bolí, horúčka, najradšej by ste len spali... Chrípka ako vyšitá... Okrem očkovania môžete proti tejto chorobe vytasiť aj iné zbrane.

Citrusy
– okrem iných dôležitých vitamínov sú účinné najmä vďaka vitamínu C. Pripravte si napríklad mandarinkovo-grepovo-pomarančový šalát a nezabudnite na džúsy (najlepšie 100-percentné).

 

Slepačia polievka
– istá pomoc – uvarte si silný vývar a horúci ho popíjajte aj počas dňa.

Cesnak
– ak sa nikam nechystáte, ošúpte si cesnak a zjedzte ho. Toto prírodné antibiotikum vynikajúco prekrvuje nosné a krčné sliznice. Najúčinnejší je v surovom stave. Ak vám prekáža jeho
aróma, nakrájajte si ho do jogurtu alebo do šalátu. Nezabudnite naň ani pri varení, hoci teplom sa jeho účinky znižujú.

Čaj
– pri chrípke či prechladnutí to bez neho nepôjde. Oproti ovocným čajom je v čase choroby vhodnejšie popíjať bylinkové čaje, napr. harmančekový, mätový, šalviový... Majú vynikajúce
protizápalové účinky.

 


 

Dúfame, že v tomto prichádzajúcom jesennom období plnom viróz, chrípky a iných neduhov udržíte zdravie pevne v rukách a prejdete ním čo najzdravšie. Ak máte domáce tipy, rady, odporúčania či recepty starých mám, ktoré pri liečbe týchto jesenných viróz využívate, NAPÍŠTE NÁM ICH na adresu twiggy@mamaaja.sk, a my ich uverejníme na www.mamaaja.sk.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: