Prichádza aprílové vydanie MAMA a ja!

Redakcia | 30. marec 2012

Prečítajte si editoriál ako pozvánku na jeho listovanie...

Láska, ružové okuliare a jar

Jar a s ňou spojené príjemne hrejivé slnečné lúče nás prebúdzajú k životu, odkladáme hrubé kabáty a viac si všímame zaoblené brušká budúcich mamičiek. V brušku ukrývajú vzácny poklad – plod (alebo aj plody ?) lásky.

V súvislosti s láskou sa často hovorí o tom, že každý čerstvo zamilovaný nosí ružové okuliare. Iní zas tvrdia, že lásku nemožno odvážiť. No my, ženy, to vieme. Ako? Emocionálne. Kuchynská ani osobná váha to nedokáže a mieru lásky nezmeria ani krajčírsky meter. Napriek tomu každá z nás má v sebe zabudované akési meradlo, podľa ktorého vie, či lásky má dostatok, alebo jej „čosi“ chýba. Ak sa vás ten váš snaží niekedy rozosmiať, či máte „splín na duši“ a on sa dobrovoľne prinúti pozerať spolu s vami romantiku v telke, alebo sem-tam sám od seba naženie rozjašené deti do postele a naplní umývačku špinavým riadom, vedzte, že potom o láske nepotrebujete dôkazy ako z amerického filmu – nosenie „bukrét“ či serenády pod oknom (pri tom poslednom by si vás susedia aj tak asi onedlho podali).

Každý rok si pred najkrajšími sviatkami jari s úsmevom spomínam na príhodu, ako sa moji dnes už pomerne veľkí chlapi „učili, a nenaučili šibať“. Nešlo im do múdrych hlavičiek, prečo by mali svoju mamu biť korbáčom. Čisté detské srdiečka sa vykašľali na kresťanské sviatky s pohanskými tradíciami, ten mladší sa po symbolickej ukážke, čo má robiť, dokonca rozplakal. Spokojnosť nakoniec priniesli básničky, ktoré sme sa doma poctivo našprtali – ich odrapotanie bolo najprijateľnejšou verziou pre všetky zúčastnené strany a sladká odmena všetko spečatila a potvrdila, že nad lásku niet. Dnes ich tieto sviatky tešia, aj keď, povedzme si pravdu, najmä asi fakt, že od školy majú pár dní pokoj...

A potom aj preto, že niečo dostanú, to asi aj viac ako to, že si korbáčom „zamávajú“. Mňa zas teší fakt, že aj keď im už dnes nerobí problém vziať do ruky korbáč, tak nás, všetky baby, po očku sledujú, či nás šibanie nebolí. A priviazané stužky na korbáči neraz viac šteklia... Hanba, zbabelosť, zženštilosť? Nie, iba neobyčajne obyčajný dôkaz lásky, úcty mojich malých- veľkých mužov.

Milujúca žena – mama však nielen prijíma, ale aj šíri lásku okolo seba. A svojim milovaným mužom, deťom, priateľom môže dať skutočne veľa – rozdať, prípadne naučiť radosti a láske k životu. Naši malí i veľkí potrebujú šťastnú a spokojnú mamu či partnerku. Preto sa v každom čísle snažíme priniesť široké spektrum, ako urobiť šťastnejšími, spokojnejšími vás mamy, ale i vašich najbližších.

Prajem vám v mene celej redakcie, aby ste si vychutnali veľkonočné sviatky podľa vášho gusta, ale aj to, aby ste mali dostatok prejavov lásky, úcty a podpory od vašich blízkych. Nie sme stvorené pre samotu, potrebujeme pestovať priateľstvá, ľúbiť deti a mužov nášho života. PS: Preto ružové okuliare nezahadzujte, občas si ich nasaďte, tak ako kedysi na začiatku, keď vám ich Amor spolu so šípom daroval. Život, svet, deti a partnera budete vnímať krajšie.

 

Prajeme vám príjemné jarné čítanie!

 

 

&nb

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: