Prečo niektorí ľudia majú peniaze a iní ledva vyžijú z výplaty? Zmeňte to!

Redakcia | 22. september 2013

Peniaze sú energia. Čím viac budú mať ľudia strach, že o ne prídu, tým skôr sa to stane. Neprodukujú totiž tvorivosť, ale strach. Ako je možné, že niektorí ľudia majú dostatok peňazí a zarábajú stále ďalšie a iní žijú od výplaty k výplate a na dovolenku si aj tak musia požičať? Rozdiel je v myslení. A to sa dá zmeniť lusknutím prstov. Tento vraj dlhý proces sa dá zmeniť lusknutím prstov. Stačí mať dôvod.

PREČO ĽUDIA NEMAJÚ DOSTATOK PEŇAZÍ? PRETOŽE TO TAK MAJÚ NASTAVENÉ VPREČO ĽUDIA NEMAJÚ DOSTATOK PEŇAZÍ? PRETOŽE TO TAK MAJÚ NASTAVENÉ V HLAVE A NAVYŠE S PENIAZMI NEVEDIA ZAOBCHÁDZAŤ.

Peniaze sú energia. Čím viac budú mať ľudia strach, že o ne prídu, tým skôr sa to stane. Neprodukujú totiž tvorivosť, ale strach. Ako je možné, že niektorí ľudia majú dostatok peňazí a zarábajú stále ďalšie a iní žijú od výplaty k výplate a na dovolenku si aj tak musia požičať? Rozdiel je v myslení. A to sa dá zmeniť lusknutím prstov. Tento vraj dlhý proces sa dá zmeniť lusknutím prstov. Stačí mať dôvod.

ZBÚRAJTE STARÉ PROGRAMY

Kríza prináša hrozbu a príležitosť. Záleží od toho, ako sa človek pozerá. Isté však je, že nás má naučiť zamyslieť sa nad vlastnou hodnotou, nad tým, kto sme, čo v živote chceme a aký odkaz tu máme v pláne po sebe zanechať. „Pre štát je výhodné mať ľudí, ktorí žijú v strachu. Obavy, že prídu o prácu a teda svoje zázemie a strechu nad hlavou, ich tlačia k tomu, aby boli ochotní pracovať za menej a to aj podradnejšiu prácu, ktorá im neprináša uspokojenie. Pracujú, pretože musia a keďže majú strach slepo počúvajú. Podvedome však postupne strácajú svoje sebavedomie a osobnosť. Tento vzorec nám bol vštepovaný prakticky od narodenia. Od rodičov sme počúvali, že sa máme dobre učiť, vyštudovať, nájsť si prácu a vydržať v nej celý život, aby sme mali dobrý dôchodok. Tento program sme si vzali do života, ale doba sa zmenila, navyše prišla kríza a firma „istoty“ začala prepúšťať. Čo sa stalo s nami a našim podvedomím? Začali sa búrať všetky istoty, ztenšovať sebadôvera a stabilita,“ hovorí Andy Winson.

ZABUDNITE NA LENIVOSŤ

Strata zamestnania nemusí znamenať „koniec sveta“, ale príležitosť. A tá príde, ak človek zmení svoj program a presvedčenia. Iná cesta neexistuje. Teda áno. Nová práca, nechuť, strach, úpadok. Bludný kruh, z ktorého sa dá vyjsť len zmenou presvedčení a myslenia. Jednoduchšie povedané, človek si musí preprogramovať mozog. K tomu, aby sa tak stalo, musíme zahodiť pohodlnosť. „Bol som v Londýne na fantastickom seminári o finančnom úspechu a predtým som stretol mladých Slovákov. Vysokoškolsky vzdelaní ľudia vykladali tovar v obchode, a keď som sa ich opýtal, prečo nejdú na seminár, ich odpoveďou bolo, že sú spokojní s tým čo robia a majú,“ konštatuje Andy Winson. Ak človek pracuje ako vykladač tovaru alebo pásový robotník je tomu tak zrejme preto, že sa tak vidí a nie je ochotní urobiť viac.

VIETE PRESNE ČO CHCETE?

Základnou otázkou transformácie je jasná odpoveď na otázku, čo chcem a následne hľadám spôsoby ako to môžem získať. Odpoveď možno nájsť v tom, čo viem a čo ma baví a je pre mňa prirodzené. „Človek často vie len to, že sa chce mať lepšie a viesť „normálny život“, teda zaplatiť účty, jedlo, občas si zájsť na pivo alebo kávu a raz do roka na dovolenku. To je komfort, ktorí im stačí. Žiaľ často dopadá aj tak, že si na dovolenku berú úver a na Vianoce ďalší. V rámci svojho rodinného rozpočtu totiž nedokážu efektívne hospodáriť so svojimi peniazmi. Už to, že si neodložia na dovolenku, rezervu či dôchodok je nezodpovedné. Odpovede typu žijem od výplaty k výplate neobstoja, pretože im nikto nebráni v tom, aby zarábali viac,” konštatuje Andy Winson. Ľudia často nechcú počuť pravdu, pozrieť sa do zrkadla a priznať si tak svoju zodpovednosť. To bolí a ľudia nechcú trpieť. A ak sa aj rozhodnú zmeniť svoj život, spustí sa kolotoč sebaobviňovania a sebaľútosti, že nevedia ako. Do týchto dvoch extrémov ešte vstupuje emocionálna rovina a stres, ktoré nedovoľujú logicky myslieť. A pritom je východ z bludného kruhu a štart niečoho nového a lepšieho pomerne jednoduchý. Je to niečo ako keď žena fajčí a vie, že jej to škodí. V momente ako sa dozvie, že je tehotná okamžite prestane, pretože zvíťazila iná hodnota a iné presvedčenie. Zdravie nenarodeného dieťatka. A takto to funguje aj s peniazmi. So všetkým. Človek sa dá zmeniť lusknutím prstov, ak má na to dôvod a neovláda ho jeho vlastný strach.

OSOBNOSTNÝ ROZVOJ RIEŠI ČLOVEKA KOMPLEXNE

Človek sa niekedy cíti bezradne a v tejto emócií si neuvedomí, že často sa vyriešením jednej veci vyriešia aj všetky ostatné. Osobnostný rozvoj, ktorému sa venuje Andy Winson rieši komplexne osobnosť človeka a prináša do jeho života harmóniu. A prečo prísť na tréning Tajomstvo mysle bohatých?
„Účastníci tohto tréningu reálne zmenia svoje staré neefektívne programy, ktoré načerpali z prostredia, v ktorom vyrastali a limitujú ich v tom, aby dosiahli úspech. Výsledkom týchto zmien bude nový šťastný život s dostatkom peňazí na všetko, čo chcú. Budú veriť sami v seba, v svoju vlastnú hodnotu a naberú sily a schopnosť začať, ak sa aj zajtra rozhodnú odísť zo zamestnania, ktoré im neprináša nič iné len pocit komfortu z pohľadu zarobenia peňazí na účty. Na seminári sa im tiež otvoria nové možnosti, ako peniaze zarobiť a vyprodukovať,“ dodáva Andy Winson.



Seminár Tajomstvo mysle bohatých sa uskutoční v dňoch 5. – 6. 10 v bratislavskom hoteli Holiday Inn. Pre viac informácií navštívte stránku www.andywinson.com alebo www.tajomstvomyslebohatych.com.

 

KTO JE ANDY WINSON?

Andy Winson sa už viac ako 18 rokov zaoberá osobnostným rozvojom a stratégiami dosahovania výnimočných výsledkov. Vedie inštitút neurolingvistického programovania a založil Akadémiu osobnostného rozvoja Andyho Winsona. Vyštudoval Fakultu telesnej výchovy a športu, a následne pôsobil v medzinárodných spoločnostiach ako Top manažér, líder a coauch. Vzdeláva iných a stále pracuje aj na svojom osobnom rozvoji. Jeho špeciálne tréningy a koučingy zažili tisícky ľudí vo viacerých krajinách Európy. Prednáša na školách pre študentov a pedagógov. Koučuje lídrov a TOP manažérov firiem rôzneho zamerania. Na druhej strane svoje poznatky získava od takých kapacít ako sú Robert Dilts, Zorica Gajič, Anthony Robins, Rosa Rivas, Jack Canfield a ďalší.
Je jediným medzinárodne certifikovaným inštruktorom firewalkingu na Slovensku.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: