Pre účinnú dezinfekciu!

Katarína Kuľbagová | 17. jún 2008

PR článok: Účinný dezinfekčný prostriedok by nemal chýbať v žiadnej lekárničke.

Prichádza čas vytúžených  dovoleniek a školských prázdnin a s nimi spojených dní určených na relax a zábavu.
Plánujete dovolenku s vašimi ratolesťami? Nezabúdajte, že v teplom letnom období, sa zvyšuje výskyt drobných poranení ako dôsledok zvýšenej pohybovej či športovej aktivity všetkých nás, hlavne však našich detí. Preto ak sa chystáte na dovolenku, pribaľte si do svojho kufra  účinný dezinfekčný prostriedok!

Je dôležité si uvedomiť, že dezinfekciu netreba podceňovať a vyčistiť aj malú ranku sa hlavne pri deťoch oplatí. Prečo je dezinfekcia taká dôležitá? Dôvod je veľmi prozaický. Aj malá, na prvý pohľad neškodná ranka či odrenina,  môže spôsobiť prienik baktérií a stať sa ohniskom rozsiahlej infekcie.
Na dovolenkách s malými deťmi by preto dezinfekčný prostriedok rozhodne nemal chýbať!

Mamičky prvú a účinnú pomoc pri drobných odreninách či poraneniach  zvyčajne poznajú, ale nároky na dobrý a účinný dezinfekčný prostriedok sa zvyšujú . Aké sú naše očakávania od „dobrej dezinfekcie?“ Hlavne pri deťoch chceme, aby ich „čistenie“ ranky a dezinfekcia neštípala a súčasne nefarbila. A samozrejme, aby aplikácia bola jednoduchá a pre naše ratolesti čo najmenej „stresujúca“.

V lekárňach si v súčasnosti môžete zakúpiť veľmi účinný dezinfekčný prostriedok v sprejovej forme DETTOL ANTISEPTIC WASH od spoločnosti Reckitt Benckiser.
Ide o antiseptický prípravok určený na vymývanie rán, ktorý sa používa pri drobných poraneniach kože spôsobených najmä porezaním, uhryznutím a bodnutím hmyzom, menšími popáleninami, alebo obareninami. Obsahuje liečivú látku benzalkonii chloridum 0,198 hm. % a ďalšie pomocné látky ako propylénglykol, fosforečnan sodný, nátriummedetát a mäkčenú vodu.

Návod na použitie je veľmi jednoduchý. Rana sa vymýva tak, že na ňu nastriekame sprej, čím z nej vymyjeme špinu a prípadne úlomky po  predmete, ktorý poranenie spôsobil.

Dettol Antiseptic Wash je prostriedok pre profesionálnu  zdravotnú starostlivosť, ktorý zabezpečí  kompletnú antibakteriálnu ochranu pre vašu rodinu na každý deň. Má veľkú prednosť v tom, že pri použití neštípe, nezapácha a nefarbí. Poskytuje okamžitú ochranu a likviduje širokú škálu baktérii. Kúpite ho vo forme spreju, čo na cestách oceníte!

Dettol Antiseptic Wash je vhodný pre celú rodinu, môžete ho dokonca použiť aj  pri dojčení či v tehotenstve. Je určený len na vonkajšie použitie. Pred jeho aplikáciou si pozorne prečítajte poučenie o správnom používaniu lieku obsiahnuté v príbalovom letáku. O jeho používaní a prípadných rizikách sa poraďte s lekárom alebo lekárnikom.
Účinná látka Benzalkonii chloridum.

Kúpite za 129,-Sk

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: