Poskladaj hasičom nové auto!

Redakcia | 20. august 2010

V nákupnom centre AVION Shopping Park v Bratislave môžu deti postaviť z miliónov kociek LEGO® hasičské auto v skutočnej veľkosti. Neprehliadnite - súťaž o stavebnicu LEGO®!

Kto z nás v detstve nechcel byť - až raz vyrastie - hasičom? Zasadnúť za obrovské červené auto, pustiť sirény, ktoré počujú všetci, vydať sa na boj s ohňom a stať sa ufúľaným hrdinom...Rovnaký sen majú určite aj vaši drobci a vy im ho môžete ešte toto leto splniť! Na Slovensko totiž prichádza v Európe známa LEGO® HASIČSKÁ AKADÉMIA. V nákupnom centre AVION Shopping Park v Bratislave od piatku 27. augusta do nedele 29. augusta 2010 môžu deti každý deň postaviť z miliónov kociek LEGO® hasičské auto v skutočnej veľkosti. Vaše ratolesti si pri hre môžu vypočuť aj dobré rady, vzrušujúce zážitky a skúsenosti od samotných hasičov, ktorí prídu na svojich hasičských autách.

Ako bude stavba LEGO® auta prebiehať?
Každý, kto sa zapojí do stavania auta,  dostane presný počet LEGO® kociek s nákresom časti auta. Po zložení svojej časti ju odovzdá LEGO® majstrovi, ktorý skladačku umiestni na správne miesto. Ak deti poskladajú auto cez deň, v noci pracovníci LEGO® auto opäť rozoberú a hra začína ráno odznova. Ak sa auto nestihne za jeden deň postaviť, na ďalší deň sa doskladá. Okrem stavby hasičského auta budú počas akcie prebiehať súťaže, interaktívne a multimediálne hry. Každé dieťa, má aj šancu vyhrať stavebnicu LEGO®. Stavať sa  bude od piatka do nedele.

Prídu aj skutoční hasiči?
V sobotu 28. augusta 2010 k stavaniu lega pribudne aj Hasičská akadémia. Naozajstní hasiči prinesú svoje hasičské autá a budú učiť deti ako predchádzať požiarom, čo robiť v prípade požiaru, či ako hasiť jednotlivé druhy požiarov. Deti si môžu na vlastnej koži vyskúšať aj pohľad spoza volanta hasičského auta. "Vzdelávanie detí je jednoduchou prevenciou pred požiarmi, ktorá je vždy bezpečnejšia  a lacnejšia ako represia.  Dobrovoľné hasičské zbory vedú deti k tejto prevencii najmä formou súťaže známej ako Hra PLAMEŇ. Deti tak získavajú nielen informácie o ochrane pred požiarmi, ale je to pre nich aj športová činnosť a koníček. Akcie ako Hasičská akadémia nás veľmi tešia, je to totiž ďalší zo spôsobov ako sa  k dnešným deťom, ktoré veľakrát zaujímajú už len počítače a televízia, dostať bližšie,“ uviedol Peter Slaný, dobrovoľný hasič a pracovník Avion Shopping Park v Bratislave.

Informácie o spoločnosti LEGO®
Spoločnosť LEGO® sa už 50 rokov snaží prinášať radosť, zábavu a hru pre deti i dospelých všetkých vekových kategórií, naprieč svetadielmi. Miliardy kociek boli vyrobené, milióny rozosmiatych detí postavili státisíce modelov a variantov zo stavebnice LEGO®. V súčasnosti spoločnosť vytvorila projekt LEGO® HASIČSKÁ AKADÉMIA. V zahraničí už prebieha niekoľko rokov a tento rok bude prvýkrát realizovaný aj na Slovensku a v Českej republike.

•  •  •

Súťažte o stavebnicu LEGO® v hodnote 75 EUR!

Súťažná otázka:

Pred koľkými rokmi vznikla spoločnosť LEGO®?

Správnu odpoveď pošlite do 29. augusta na: sutaz@mamaaja.sk. Za správnu odpoveď zašleme jednému z vás stavebnicu LEGO®.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: