Nepečená JABLKOVÁ torta

Redakcia | 29. Sep 2019
Nepečená JABLKOVÁ torta

Rýchly dezert? Skúste jablkovú nepečenú tortu s piškótami. Zachutí vám.

Nepečená jablková torta

Suroviny:

  • ¾ kg jabĺk
  • 5 dcl vody
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 a ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 zlatý klas
  • piškóty
Príprava:
Jabĺčka ošúpeme a časť z nich postrúhame na najhrubšom strúhadle. Zvyšok len nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca, zaleje cca 3 dcl vody, cukrok, škoricu a podusíme, kým jablká úplne nezmäknú.
Vo zvyšku vody si pripravíme  Zlatý klas a vmiešame do jablkovej zmesi, stále miešame až do zhustnutia. Privedieme do varu a odstavíme. 

Pepierom si vystelieme tortovú formu. Na spodok poukladáme piškóty, vylejeme časť jablkovej zmesi, preložíme opäť piškótami. Takto prekladáme podľa výšky formy.  Vrch torty, ak máte chuť ozdobte roztopenou čokoládou.
 

Tortu necháme stuhnúť na chladnom mieste, môžeme ju šupnúť aj do chladničky.
Dobrú chuť!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: