Na Sviatok anjelov DOBRÝ ANJEL oslávil 4. narodeniny

Redakcia | 7. október 2010

Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým sme za prvé štyri roky mohli rozdeliť rodinám chorých viac ako 8 600 000 eur, čo je vyše štvrť miliardy korún.

Bratislava, 6. októbra 2010

2. október je odpradávna Sviatok anjelov. A práve na Sviatok anjelov v roku 2006 DOBRÝ ANJEL po prvý raz odoslal príspevky rodinám s deťmi.

Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým sme za prvé štyri roky mohli rozdeliť rodinám chorých viac ako 8 600 000 eur, čo je vyše štvrť miliardy korún.

„Pred štyrmi rokmi, keď sme začínali, pomohli Dobrí anjeli svojimi príspevkami prvým 16 rodinám. Dnes rozdeľujeme medzi 2 800 rodín pravidelne každý mesiac vyše 260 000 eur, teda takmer 8 miliónov korún mesačne“, povedal o Systéme DOBRÝ ANJEL jeho spoluzakladateľ Igor Brossmann.

„Založili sme adresný, transparentný a pravidelný systém charitatívnej pomoci. Po štyroch rokoch je jeho súčasťou neuveriteľných viac ako 80 000 Dobrých anjelov, darcov, ktorí mesiac čo mesiac svojimi príspevkami pomáhajú rodinám, ktoré sa pre vážnu chorobu ocitli vo finančnej núdzi. Rodičia chorých detí opúšťajú zamestnanie, všetok čas venujú starostlivosti o dieťa. Príjem klesá a kvôli vysokým nákladom na liečbu výdavky, naopak, rastú. Sviatok anjelov je sviatkom všetkých, ktorí rodinám chorých detí tak veľmi pomáhajú,“ poďakoval Dobrým anjelom Andrej Kiska, spoluzakladateľ Systému DOBRÝ ANJEL.

O tom, že pomoc Dobrých anjelov má skutočne zmysel, nás denne presviedčajú desiatky listov, ktoré od rodín chorých dostávame. Pani Katka, mama malého Jožka, ktorý bojuje s rakovinou, nám pred časom napísala: „Ďakujem všetkým Dobrým anjelom, ktorí mi pomáhajú v mojej ťažkej životnej situácii. Bez Vašej finančnej pomoci by som sa už asi nezaobišla a tiež len ťažko vysvetlila môjmu 5-ročnému synčekovi, že nemôže mať jogurt či ovocie, že nemôžeme chodievať na kúpalisko ako iné deti v jeho veku. Som rada, že pokiaľ žijem, môžem rátať s pomocou Dobrých anjelov.“

Veríme, že na najbližší Sviatok anjelov nás bude v rodine Dobrých anjelov ešte viac!

 
Systém DOBRÝ ANJEL pravidelnými mesačnými finančnými príspevkami pomáha rodinám s deťmi, kde otec, mama alebo niektoré z detí trpí na rakovinu alebo dieťa trpí na inú zákernú chorobu, ako napríklad detskú mozgovú obrnu, cystickú fibrózu, chronické zlyhanie obličiek, svalovú dystrofiu typu Duchenne alebo Downov syndróm, a táto choroba dostala rodinu do finančnej núdze. Každá rodina dostáva zo Systému DOBRÝ ANJEL okolo 100 eur mesačne.

Systém DOBRÝ ANJEL je transparentný a maximálne adresný. Každý darca, Dobrý anjel, má na www.dobryanjel.sk zriadený Osobný účet Dobrého anjela, kde vidí mená, adresy a životné príbehy rodín, ktorým každý mesiac pomáha. Rodiny príjemcov pomoci pomáha vyberať 1 100 onkológov, detských lekárov, zdravotných a sociálnych sestier z celého Slovenska.

Za štyri roky činnosti Systém DOBRÝ ANJEL vyzbieral a do posledného centa rozdelil medzi rodiny chorých viac ako 8 miliónov 600 tisíc eur (vyše štvrť miliardy korún). Čísla pomoci sú denne aktualizované na www.dobryanjel.sk. Všetky prevádzkové náklady na chod neziskovej organizácie DOBRÝ ANJEL sú hradené zo súkromných peňazí zakladateľov.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: