Moja kniha snov

Eva Bačová | 10. jún 2009

Pred pár rokmi ma oslovila jedna kniha, v ktorej boli rôzne príbehy zo života. Bol tam aj príbeh s názvom Kniha snov.

Pred pár rokmi ma oslovila jedna kniha, v ktorej boli rôzne príbehy zo života. Bol tam aj príbeh s názvom Kniha snov. O žene, ktorá sa chcela popasovať s peripetiami života, nevzdať sa, a preto si založila knihu snov. Napísala si tie sny, ktoré chcela, aby sa jej splnili. Očíslovala ich podľa dôležitosti, doplnila obrázkami. Každý deň si svoje sny opakovala, čítala a hlavne verila, že sa splnia. A ... splnili sa! Nie hneď, ale vyšlo to!

Neveľmi verím na takéto veci, ale tých pár rokov dozadu som mala dosť depresívne obdobie života, pretože som bola stále sama, bez lásky a dosť ma to umáralo. Tak som si povedala, že tú knihu snov vyskúšam. Nevedela som ale, či moja viera bude dostatočne silná. Preto som zlanárila aj kamarátku. Dala sa na to, každá pracovala na tej svojej knihe snov.

Tu sú tie moje sny aj s príslušným komentárom:

1. Pekný a dobrý muž

Chce ma takú, aká som a ja ho chcem takého, aký je.
ON: Ľúbim Ťa!
JA: Ľúbim Ťa!

2. Muž a žena vo svadobných šatách

Ja a on. Dvaja, ktorí kráčajú životom spolu. Ruka v ruke. A srdcia bijú spoločne. Jeden pre druhého. A odteraz sme: my!

3. Rodina – šťastná – zmysel života

JA + ON + DETI = RODINA
Naša rodina!
Šťastná, krásna, harmonická rodina!

4. Grécky ostrov – dovolenka

5. Nádherný rodinný dom

Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.

6. Žena, ktorá sa stala úspešnou

Dobré zamestnanie, ktoré ma nielen baví, ale aj finančne zabezpečí.
Dobrý kolektív a dobrý šéf. Som spokojná!

Ku každému snu som vystrihla z časopisov výstižný obrázok a nalepila. A začala som veriť. Každý deň. Poviete si: detinské, naivné. Možno. Mne to vtedy veľmi pomáhalo. Viera a nádej v lepší zajtrajšok je asi fakt silná!

Držalo ma to dosť dlho, tá kniha sa stala mojou každodennou spoločníčkou. Predstavovala som si, aké to bude, ak sa mi len niečo z tých snov splní.

A splnilo sa! Našla som si prácu, ktorá ma baví a ktorú som stále chcela. Som učiteľka. Prišiel aj ten pravý muž. Je úžasný, jedinečný, ľúbi ma a ja jeho. Dokonca mal aj ten rodinný dom, takže bývame vo svojom. A sme hrdí rodičia krásneho synčeka.

Čo dodať na záver? Je krásne mať sny, reálne, či menej reálne. Je krásne veriť v ich naplnenie. Či to bola viera, moc podvedomia, osud, Boh, vlastné úsilie – je jedno. Hlavné je, že som šťastná, spokojná v kruhu svojich blízkych.

Aj Vám želám splnenie snov!!! (Kamarátke to vyšlo tiež. Prečo nie aj vám?! )


Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: