Marcové MAMA a ja je tu!

Redakcia | 1. marec 2014

Pravidelné rubriky, skvelé recepty, odborné články, príbehy... to všetko nájdete v marcovom vydaní MAMA a ja!

Aj zima môže byť pekná. Keď sneh vŕzga pod nohami, keď mráz vyštípe líca a slnko zohrieva premrznutý nos. Tá, ktorá sa pomaly končí však taká nebola ani zďaleka. Slniečko sme takmer nevideli a po snehu nebolo ani „chýru ani slychu.“ Marec však vonia celkom inak. Vonia jarou, novým začiatkom, teplom a slniečkom. Prebúdza sa príroda, farby, ktoré vyťahujeme zo šatníka sú akési veselšie a aj „tehuliek“ je v uliciach viac ako počas zimy. Pre hrubé kabáty boli až doteraz v utajení, jarné bundičky však odhalia všetko, čo bolo počas uplynulých mesiacov skryté. 

Po dlhej zime sa na jar teší snáď každý z nás. A verím tomu, že najviac deti. Hrať sa vonku, behať po záhrade, šantiť na ihrisku, pomáhať pri sadení, to je to, čo robí deti šťastné. A ešte to, keď majú šťastných, spokojných a milujúcich rodičov. Tak podrobte svoje telo a myseľ jarnej očiste a uvidíte, že sa budete cítiť ako znovuzrodení.

Nielen, že príroda sa zobúdza zo zimného spánku, ale i my máme zrazu viac elánu a energie. Premeňme ju na niečo pozitívne. Vložme ju do snaženia, ktoré už dlhšiu dobu neprináša želané ovocie, vložme ju do starostlivosti o našich drobcov, i keď niekedy už „melieme z posledného“, vložme ju do výchovy vzdorovitých detí alebo papuľnatých tínedžerov, vložme ju do nového partnerského vzťahu, ak ho práve začíname budovať alebo do nového zamestnania, ak ho práve hľadáme. 

Spravme si život krajší a veselší. Verte, ono sa to dá, i keď si pri svojich každodenných mamičkovských povinnostiach myslíte, že opak je pravdou. A nech vám je pri tom nápomocná i Mama a ja.

Želám Vám všetkým, milí rodičia, aby ste i v tomto čísle našli množstvo užitočných rád a skvelých tipov, ale najmä, aby ste prichádzajúcu jar prežili spokojne, naplno, s množstvom energie a s láskou. Ak aj nie je všetko vo vašej rodine ideálne, ak sa musíte denne pasovať so zdravotnými problémami, s financiami, s čímkoľvek nemilým, nezabudnite, že deti sú naším ostrovom pokladov, naším hnacím motorom, naším všetkým...

 

Martina Pašková

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: