Mäkké VIANOČNÉ MEDOVNÍČKY od prababičky

MIRIAM ŠTOLFOVÁ | 8. december 2020
Mäkké VIANOČNÉ MEDOVNÍČKY od prababičky

Je málo receptov na medovníky, ktoré sú hneď mäkké. Už roky ho pečieme podľa receptu od prababičky svojej kamarátky. Je to taký jednoduchý recept, že doň môžete pokojne zapojiť aj deti.

Už je ten čas, kedy váš dom a byt môže začať rozvoniavať vianočnou atmosférou. Láskavou, sladkou, rodinnou.

Upečte si si deťmi tieto fantastické medovníčky.

Mäkké vianočné medovníčky

Potrebujete: 

  • 400 g hladkej múky (nie špeciál)
  • 120 g medu
  • 160 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 60 g tuku (môže byť klasické maslo alebo bežný tuk na pečenie)
  • 1 ČL perníkového korenia (vyrobíte z anízu, škorice a klinčekov, ktoré pomelieme v rovnakom pomere)
  • nastrúhaná kôra z polovice umytého bio citróna
  • 1 ČL sódy bikarbóny 

Postup: 

1. Všetky sypké potraviny preosejte cez sitko a zmiešajte. Tuk a med rozpustite, vlejte do zmesi. Pridajte vajcia a strúhanú kôru z citróna. Všetko poriadne vymieste, urobte bochník a vložte do mikroténového vrecúška. Nechajte v chlade odležať aspoň 1 hodinu, ideálne deň. 

2. Potom rozvaľkajte a vykrajujte medovníky. Klaďte na suchý plech na pečenie, prípadne na papier na pečenie.

3. Pečte v rúre vyhriatej na 150 °C do ružova. Ak chcete medovníky následne zdobiť, pečte ich nasucho. Ak už zdobiť nechcete, môžete ich potrieť pred pečením rozšľahaným vajíčkom a potom vtlačiť do medovníka oriešok alebo hrozienko. 

Krásne dni ADVENTU.
 

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: