Geriatrická matka? Pardón!

Marika Koscelníková | 24. október 2018
Geriatrická matka? Pardón!

Bridget Jonesová si túto „diagnózu“ vypočula vo svojej filmovej 40-tke a hláška o geriatrickej matke sa stala kultovou.

Nás, matky rodiace po 35 táto „diagnóza“ nemôže zneistiť. Pre pár rokmi bola už tridsaťročná matka považovaná za starú rodičku, ale časy sa menia, aj keď pojmy zostávajú. Sme si vedomé rizík aj výhod, ktoré so sebou prináša tehotenstvo vo vyššom veku. A dávame to na výbornú! Fakt!

Je potvrdené, že tehotenstvo dokáže reštartovať a regenerovať organizmus vďaka produkcii hormónov, najmä v prvom trimestri tehotenstva.  Takto pekne omladneme s troma aj viac krížikmi na chrbte

Tehotenstvo omladzujeme a my to vieme!

Nová energia, ktorú do nášho života prinesie dieťa je rovnako nenahraditeľná ničím iným. Vyzujeme lodičky, nahodíme tenisky, legitímne sa môžeme flákať v tepláčkoch a cuckať detské výživky. Už sme si zarobili, boli sme za múdre, mladé a krásne a teraz môžeme byť mamami. Stále rovnako múdrymi, krásnymi.

Celé tie roky sme síce rešpektovali zdvihnutý prst lekárov, ale čo robiť, keď v dvadsaťpäťke sa nenašiel vhodný otec, alebo naše telo proste nechcelo otehotnieť? A zrazu BUM. Dve čiarky a my vyplašené ako srnky. A dali sme to! 

No dobre, kríže bolia trochu viac, aj kruhy pod očami je viac vidno, ťažšie sa telo dáva do poriadku. Príroda sa nedá oklamať, to my vieme. Na stužkovej nebudeme mladice a hádam sa dožijeme v zdraví svadby našich detí, musíme. Dieťa je reštart v našom zabehanom živote. Či je prvé, alebo nás prekvapilo ďalšie mláďa v dome po 40-tke (nie, pani, nie ste v prechode, ste tehotná).

Máš 40 a si tehotná? Vitaj v našom klube, matka. Dáš to s gráciou. Máš jednu obrovskú výhodu: nadhľad. Nad životom, nad sebou a ver, že dáš aj pokakané plienky

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: