Dvojčatá a trojčatá vytvorili slovenský rekord

Redakcia | 12. jún 2012

V sobotu 2.6.2012 sa vo Valčianskej doline (okres Martin) konalo netradičné podujatie – 1. celoslovenské stretnutie dvojčiat a viacerčiat.

V sobotu 2.6.2012 sa vo Valčianskej doline (okres Martin) konalo netradičné podujatie – 1. celoslovenské stretnutie dvojčiat a viacerčiat. V ten deň sa na jednom mieste stretlo 182 rodín, z toho 173 párov dvojčiat a 9 trojíc trojčiat, čím spolu vytvorili nový slovenský rekord. Počet prekvapil aj samotných organizátorov, ktorí mali registrovaných pôvodne 140 rodín. V areáli počas celého dňa vládla pohodová atmosféra, detičky každého veku sa „tmolili“ všetkými smermi.

Hlavným partnerom podujatia, vďaka ktorému sa deti mohli tešiť farbičkovému koncertu, detskej zumbe či vystúpeniu kúzelníka, bola spoločnosť Energetické Centrum – dodávateľ elektriny a plynu. Deti si pochutili aj na cukrovej vate, vynikajúcom pečive či jabĺčkach. Potom si energiu vybíjali pri tanci, na hojdačkách, skákacích hradoch, či trampolínach alebo pri jazde na koníkoch. Krásnou pamiatkou pre všetkých zúčastnených je spoločná fotografia detí s rodičmi. „Sme veľmi radi, že sme mohli podporiť také milé podujatie, ktoré v každom vyvolával úsmev na tvári. Energetické Centrum pravidelne podporuje rodiny, či už sú to finančné dary sociálne odkázaným rodinám alebo podpora takýchto podujatí, ktoré rodičom umožňujú poradiť si a navzájom si vymeniť skúsenosti,“ hovorí marketing a PR manažérka hlavného partnera podujatia – Energetického Centra, Kvetoslava Zelená.

Toto podujatie sa zapísalo do Knihy slovenských rekordov hneď v dvoch kategóriách. Najprv to bola prezentácia trojčiat, ktoré prišli z týchto miest: Siladice, Bošany, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Brezno, Spišská Nová Ves, Zákopčie, Topoľčany a Dubnica nad Váhom. Nasledoval rekord v počte dvojčiat, ktorý sa ustálil na počte 173 párov. Zaujímavosťou boli napríklad najmladšie dvojčatá, ktoré mali len 1 mesiac, alebo mamička pochádzajúca z dvojčiat, ktorá bola na stretnutí aj so svojimi malými synčekmi, či najstaršie dvojičky – 57-ročné Bratislavčanky. Mohli ste tu vidieť až 67 dvojkočíkov a najviac dvojčiat prišlo z Martina, potom z Bratislavy a Žiliny.

Podľa PR manažérky podujatia Jany Gregorovičovej vznikla myšlienka celoslovenského stretnutia v skupine mamičiek dvojčiat na internete, ktorá mala v čase stretnutia 510 členov. „Mamičky si prostredníctvom tejto skupiny organizujú menšie regionálne stretnutia, tu padol aj návrh urobiť celoslovenské stretnutie, kde by sa tieto mamičky mali možnosť stretnúť, spoznať sa osobne a vymeniť si svoje skúsenosti. Vďaka partnerom sa nám tak podarilo urobiť veľkú akciu. Stretnutie sme sa rozhodli urobiť vo Valčianskej doline preto, aby to rodiny z Košíc či Bratislavy nemali ďaleko,“ dodala Jana Gregorovičová.

„Príprava tejto akcie nebola vôbec jednoduchá, keďže my, organizátorky, sme mamičky na rodičovskej dovolenke a musíme sa predovšetkým starať aj o svoje deti. Organizácii sme venovali všetok svoj voľný čas, ale celá akcia bola úžasným zážitkom pre všetkých zúčastnených, o čom svedčia aj pozitívne ohlasy v našej skupine mamičiek dvojčiat, čo nás veľmi teší. Ďakujeme všetkým sponzorom, a tým, ktorí nám pomáhali počas akcie,“ povedala Andrea Hoštáková, koordinátorka akcie a administrátorka stránky www.dvojickovo.sk. Akciu plánujú organizátorky zopakovať aj na budúci rok.

Podujatie podporili:

Energetické Centrum, a.s., BITO Skladovacia technika, s.r.o., ADA WASTE, s.r.o., Open Public Profile, s.r.o., PRE NAŠE DETI, s.r.o., Reinisch-Bau GmbH Rhapis, s.r.o., Apimed, s. r.o., BABY SEBAMED, Boni Fructi, s. r. o., časopis Dieťa, dm drogerie markt, s.r.o., HAMÉ SLOVAKIA, spol. s r. o., HARIBO, Chipita Slovakia, s. r. o., Lekáreň Prameň, mesto Martin, Martinské rodinné centrum, McCarter, a.s., mojakniha.sk, Novesta, a.s., Obchod s romantikou, Optimal - ABC OPTIK Slovakia, s. r. o., Pekáreň HRUŠKA, spol. s r. o., Q-MEDIA – časopis Záhrada & Bývanie, Rejna Shop, RK TRADE, Rolsit Tr. Slovakia spol s. r. o., SITA Slovenská tlačová agentúra, a. s., TERNO Slovensko, spotrebné družstvo, UNIQA poisťovňa, a. s.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: