Domáci NANUK
foto: istockphoto.com
Je fajn mať poruke sladkú mrazivú dobrotu nielen pre deti. Vyskúšajte si urobiť nanuk. Zdravý, bez umelých farbív a sladidiel.
Ovocný nanuk
Suroviny
- Jahody (alebo iné bobuľovité čerstvé ovocie)
- Jahodový nektár/džús
- Drevené paličky
Doba prípravy: 20 minút + min. 5 hodín mrazenia
Postup
Jahody (alebo akékoľvek iné ovocie) umyjeme a odstopkujeme. Rozpučíme, alebo ich rozmixujeme, potom prepasírujeme cez cedidlo, aby sme sa zbavili jadierok (nemusíme, komu neprekážajú). Zmes premiešame s jahodovým džúsom a rozdelíme do foriem. Necháme zamraziť a po cca polhodine do formičiek vložíme drevené paličky a opäť zamrazíme. Domáce nanuky sú hotové!
Prečítajte si tiež: