Chystáte sa prvýkrát do školy/škôlky?

Redakcia | 18. august 2011
Chystáte sa prvýkrát do školy/škôlky?

Veľké zmeny v živote našich detí nastávajú so vstupom do kolektívu... ako ich však prežívate vy, rodičia?

Milí rodičia,

aj vy máte pocit, že druhá polovica letných prázdnin, kedy ideme "z kopca", nám ubieha akosi rýchlejšie ako ich úvod? Aj tu akosi platí, že do kopca sa ide pomalšie ako z neho. Ani sme sa nenazdali a sme za polovicou augusta, plní dovolenkových zážitkov, snáď oddýchnutí, zrelaxovaní, alebo práve baliaci sa za dobrodružstvom, aby sme využili ešte posledné voľné dni.

Mnohí z vás zažívate toto obdobie po prvýkrát s malým školákom alebo škôlkarom. Nepochybne, väčšina detí sa do školy alebo škôlky teší, chystajú sa, chvália, sú plní očakávania. Niektoré sa adaptujú rýchlejšie, iným to možno bude trvať dlhšie, ale nakoniec - všetci si zvyknú, aj my sme si zvykli...

Veľa sa popísalo o pocitoch a príprave detí na toto nové obdobie ich života. Aké je to však s rodičmi? Ako mamy a otcovia prežívajú fakt, že ich dieťa už nie je len pod ich ochrannými krídlami, že deň čo deň pôjde do kolektívu detí a starostlivosti ľudí, ktorých ešte nepozná?

Napíšte nám... vypíšte sa zo svojich pocitov, možno váhania, neistoty, alebo naopak - radosti a očakávaní. Najzaujímavejšie postrehy, listy, pocity vám prinesieme v ďalších dňoch na stránkach www.mamaaja.sk... aby nás na zdieľanie tejto veľkej zmeny vo vašich životoch bolo viac :)

Želáme vám krásny zbytok leta, úspešný krok do nového obdobia života a vaše riadky čakáme na adrese fialova@orbisin.sk.

 

Jana Fialová
web editor

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: