7 tipov na príjemné sny

Redakcia | 21. október 2024
7 tipov na príjemné sny

Naše sny sú zrkadlom nášho podvedomia, miestom, kde sa miešajú zážitky, emócie a túžby.

Ak túžite po nociach plných krásnych snov, máme pre vás niekoľko netradičných tipov, ktoré spájajú najnovšie vedecké poznatky s dávnymi ezoterickými praktikami.

1. Melódia snov: Hudba s frekvenciou 432 Hz

Vedeli ste, že hudba ladená na frekvenciu 432 Hz je považovaná za harmonickejšiu s prirodzenými vibráciami vesmíru? Niektorí vedci a hudobníci veria, že táto frekvencia môže podporiť hlbší a pokojnejší spánok. Skúste si pred spaním pustiť relaxačnú hudbu na tejto frekvencii a nechajte sa unášať jej tónmi. Vedeli ste, že na v tejto frekvencii sú aj klasické hudobné diela Verdiho či Mozarta?

2. Denník snov

Zapisovanie snov hneď po prebudení môže nielen zlepšiť ich zapamätanie, ale aj ovplyvniť ich obsah. Keď si večer pred spaním prečítate svoje predchádzajúce sny, môžete podvedome nasmerovať svoju myseľ k príjemnejším témam. Je to akoby ste nastavili svoj vnútorný kompas smerom k pozitívnym zážitkom.

3. Aromaterapia s modrým lotosom

Modrý lotos bol v starovekom Egypte považovaný za posvätnú rastlinu, ktorá prináša pokoj a duchovné vhľady. Jeho jemná vôňa môže podporiť hlboký relax a navodiť živé, príjemné sny. Pár kvapiek esenciálneho oleja z modrého lotosu v aromalampičke môže premeniť vašu spálňu na oázu pokoja.

4. Spánok pod hviezdami (hoci aj na plafóne)

Ezoterici veria, že umiestnenie hviezd a planét môže ovplyvniť naše sny. Skúste si nad posteľ zavesiť mapu nočnej oblohy alebo fosforeskujúce hviezdy. Pohľad na ne pred zaspatím môže stimulovať vašu fantáziu a navodiť príjemné sny.

6. Prebúdzanie vnútorného alchymistu s bylinkami

Pripravte si pred spaním čaj z byliniek, ktoré sú tradične spojené s podporou príjemných snov, ako je lipa, medovka, valeriána alebo levanduľa. Tieto rastliny vám pomôžu vstúpiť ľahšie do sveta snov, stíšia vás a pri pití čaju meditujte s vôňou a chuťou nápoja. 

7. Technika vedomého snívania

Lucidné snívanie je stav, kedy si uvedomujete, že snívate, a môžete ovplyvniť priebeh sna. Existujú techniky, ako napríklad "test reality", ktoré môžete praktizovať počas dňa. Napríklad, pozrite sa na svoje ruky a opýtajte sa: "Snívam?" Keď sa tento zvyk prenesie do snov, môžete získať kontrolu nad snovým svetom a vytvárať si vlastné príbehy.

+ opustite svoje povinnosti, odpustite svojim nepriateľom a nechajte tak veci, ktoré ste nestihli. Noc potrebujete pre seba. Pre dušu aj pre telo. 

Sladké sny a príjemné prebúdzanie!

Keď MAMY nemôžu ZASPAŤ
Prečítajte si tiež:

Keď MAMY nemôžu ZASPAŤ

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: