5-minútové účesy (nielen) na výnimočné chvíle

Michaela Klamová | 7. február 2022
Účesy

Tiež vám v skrini zapadá prachom kulma a čaká na nejakú slávnostnú príležitosť, ktorej bude predchádzať zázračná dvojhodinovka, počas ktorej si budete môcť v pohode urobiť krásny make-up a vyčarovať účes ako z katalógu?

Nemusíte byť vyškolená kaderníčka ani mať hodinu na vytvorenie efektného účesu, niekedy stačí pár minút a výsledok vyzerá určite lepšie ako rýchle stiahnutie vlasov do vrkoča.

Srdce

Hornú polovicu vlasov stiahnite do falošného chvosta, ktorý zdola pretiahnete cez schytené vlasy. Chvost rozdeľte na dve časti, zapleťte a vrkoče porozťahujte prstami, aby získali objem. Vlásenkami prichyťte vrkoče do dvoch oblúkov a dolu spojte gumičkou.

Účes srdce

Prevrátený pletenec

Ak vám zapletanie zozadu veľmi nejde, skúste tento trik. Vlasy zapletajte navoľno pod bradou ako priberaný vrkoč. To znamená, že zakaždým, ako preložíte prameň, k nemu pridáte ďalší prameň vlasov, až kým nie sú všetky vlasy zapletené. Vlasy potom opatrne prehoďte dozadu, prípadné nezrovnalosti prichyťte sponkami a zafixujte lakom.

Účes prevrátený pletenec

Elegantný uzol

Vlasy zopnite gumičkou, no na záver pretiahnete gumičkou iba polovicu dĺžky vlasov. Zvyšnú časť natupírujte hrebeňom, zalakujte, prekryte nimi gumičku a zaistite vlásenkou.

Účes elegantný uzol

Rýchly twist

Začnite cestičkou na stranu a vezmite dva pramienky vlasov na temene, ktoré budete obkrúcať okolo seba. Po každom zakrútení pridajte k jednému z dvojice prameňov ďalší prameň vlasov, raz zospodu, raz zvrchu, podobne ako pri priberanom vrkoči. Na konci vlasy zopnite gumičkou a upravte prstami do väčšieho objemu.

Účes rýchly twist

Romantický drdol

Začnite falošným vrkočom, ktorý dvakrát prevlečiete cez schytené vlasy smerom zhora. Všetky vlasy rozdeľte na dve časti a zapleťte do voľných vrkočov, ktoré následne porozťahujete prstami. Vrkoče prekrížte smerom hore a zafixujte vlásenkami.

Účes romantický drdol

TIP: Základom úspešného účesu sú vlásenky. Nemýľte si ich s klasickými sponkami. Aj keď tento kúsok kovu na prvý pohľad možno nevyzerá sľubne, v skutočnosti je tajomstvom dokonalého účesu. Spevní a zafixuje každý drdol a udrží vaše vlasy pokope.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: