V Burgenland sa stále niečo deje: To najlepšie pre veľkých i malých v krajine slnka

PR | 7. máj 2019
V Burgenland sa  stále niečo deje: To najlepšie pre veľkých i malých v krajine slnka
foto: Peter Burgstaller

V Burgenlande sa dá veľa zažiť. Výber voľnočasových aktivít je veľký – od čľapotania sa v rodinných termálnych kúpeľoch a v Neziderskom jazere, cez zábavu pri sledovaní detskej opery a vo Familyparku až po jazdu na bicykli či kanoe.

Najvýchodnejšia spolková krajina Rakúska  láka nielen 300 slnečnými dňami, ale i rozmanitou ponukou výletov a aktivít pre celú rodinu. Národný park Neusiedler See – Seewinkel a 6 prírodných parkov ponúkajú jedinečné možnosti  zažiť prírodu zblízka. Pri plavbe na kanoe na rieke Pinka, Raab alebo Lafnitz objavíte formou dobrodružstva čarovnú rozmanitosť zvieracej i rastlinnej ríše.

Neziderské jazero         

Neziderské jazero je atraktívne nielen na kúpenie, ale aj na  jazdu v elektročlne či šliapacom bicykli a iné druhy vodných športov. Počas letných dní sa môžete ochladiť aj v tunajších jazerách, ktorých je neúrekom.

Tú pravú zábavu počas kúpania sľubujú aj burgenlandské termálne kúpele s rozsiahlymi vonkajšími plochami. Obrovské tobogany a svet  Baby Word v kúpeľoch Sonnentherme Lutzmannsburg sú napríklad ako stvorené pre bábätká a ich starších súrodencov. Od apríla 2019 je v prevádzke najdlhšia vodná šmýkačka  s virtuálnou realitou na SVETE. Ponuku na perfektnú rodinnú dovolenku dotvárajú skvelé hotely okolo kúpeľov.  

Cyklistické trasy

Cyklisti nájde zábavu a rozptýlenie na 2500 km cyklociest  po celom Burgenlande. Predovšetkým cyklotrasa okolo Neziderského jazera má veľa skratiek, množstvo medzizastávok sa  skvele sa hodí ako rodinná trasa.

Cestu si môžete skrátiť počas plavby loďou na trase Mörbisch – Illmitz. Jedinečný zážitok ponúka jazda na drezine v strednom Burgenlande. Na starej železničnej trati s celkovou dĺžkou 23 km sa pohybujú cyklodreziny poháňané pedálmi  a podľa modelu sa tu zmestí od 4 do 12 osôb.

Návšteva mesta bocianov Rustu, alebo zážitky  zo života kniežat v zámku Esterházyovcov, na hrade Forchtenstein či v Haydnovom dome  v Eisenstadte, alebo kurzy pečenia chleba na gazdovských dvoroch v južnom  Burgenlande potešia každé detské  srdce Výlet do Familyparku, rakúskeho najväčšieho zábavného parku  v Rakúsku by nemal chýbať – čaká vás viac ako 80 atrakcií na rozlohe 140.000 m² .       

Dovolenka začína už pri príchode, preto vás čakajú ubytovacie kapacity všetkých typov a kategórií, priateľské k rodinám. Burgenland vie, čo rozbúcha detské srdcia a pozýva rodiny na  bezstarostné dni plné slnečných zážitkov.  

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: