Trápia vás popraskané päty? Vyskúšajte tento trik!

Mgr. Zuzana Paprskárová | 23. marec 2018
päty, chodidlá, zhrubnutá koža, pedikúra

Suché a popraskané chodidlá nie sú len neestetické. Môže byť za tým i zdravotný problém! Postarajte sa o to, aby boli vaše nohy v letných sandálkach krásne!

Pokožka na zdravej päte by sa nemala líšiť od pokožky na chodidle. Pravdou je, že pokožka sa mení aj v závislosti od ročného obdobia, avšak "hrošia koža" na chodidlách môže byť príznakom aj vážnejšieho zdravotného problému.

Zhrubnutá koža môže byť iba symptóm a príčinu treba hľadať hlbšie. Môže ísť o dehydratáciu organizmu, zníženú činnosť obličiek, či problém s cukrom.

Prvá pomoc

Skôr než začnete tento problém riešiť, zvýšte príjem tekutín a čerstvej zeleniny. Pomôže aj kvalitná pedikúra a dôkladná starostlivosť o chodidlá. Nohy nás predsa nosia celý život a teraz je ten správny čas sa im odvďačiť.

Nezabúdajte ani na vhodnú a dobre padnúcu obuv! Zlý výber obuvi môže na našich nohách napáchať nenapraviteľné škody!

Hydratácia je základ!

Ihneď po sprche alebo kúpeli si natrite nohy vyhovujúcim krémom. Nečakajte, kým vám pokožka úplne vyschne! Krémujte vlhkú pokožku s otvorenými pórmi. Vyskúšajte, ktorý krém je pre vás ten najlepší. Môže to byť kuchynský olivový olej, stará osvedčená indulona, bambucké maslo, kokosový olej alebo čokoľvek máte overené..

Myslite na to, že základom je pravidelnosť. Vaše nohy si zaslúžia starostlivosť rovnako ako vaše zuby, každý jeden deň.

TRIK na popraskané chodidlá

Postup je trochu náročnejsí, no výsledok stojí za to!

Voskovú kúru na nohy si pripravíme nasledovne:

Pripravíme si sviečku a horčicový olej. Sviečku zapáľte a roztopený vosk pridajte do zahriateho horčicového oleja. Túto pastu aplikujte ešte teplú na nohy a nechajte stvrdnúť, kým sama odpadne. Opakujte denne. Výsledok vás milo prekvapí.

TIP na peeling nôh

Zmiešajte ovsené vločky s morskou soľou a jojobovým (prípadne iným) olejom. Touto zmesou si masírujte päty aj 20 minút. Táto kombinácia zabezpečí peeling aj hydratáciu.

Nezabúdajte, že dlhodobé podceňovanie popraskaných chodidiel môže viesť k prehlbovaniu prasklín a tým väčšej náchylnosti na infekcie a zápal!

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: