Tieto rastliny by ste mali mať doma. Vyčistia vzduch v domácnosti

Marika Koscelníková | 10. apríl 2019
Tieto rastliny by ste mali mať doma. Vyčistia vzduch v domácnosti

Možno ani neviete a doma máte zázračné čističky vzduchu! Ak nie, mali by ste si ich zaobstarať. Zoznam týchto rastlín zverejnila NASA, takže ich účinky sú vedecky dokázané.

Izbové rastliny prinášajú do našich domovov trochu zelene a prírody. V galérii nájdete tie, ktoré sú nielen pekné na pohľad, ale nesmierne užitočné pre vaše zdravie. Ak ich už doma máte, pestujte si ich a chráňte. 

Tieto rastliny vám vyčistia vzduch v domácnosti

NASA o týchto lacných a efektívnych zelených čističkách vzduchu vypracovala štúdiu. Výskumní pracovníci NASA sa v podstate zaujímali o to, ako najlepšie čistiť vzduch vo vesmírnych staniciach a ich štúdia čistého ovzdušia odhalila, ktoré rastliny sú najúčinnejšie pri odstraňovaní chemikálií zo vzduchu, ako je formaldehyd (papierové utierky , vreckovky, vlhčené obrúsky), benzén (plasty, gumy, prášky na pranie), trichlóretylén (farby, laky, lepidlá), xylén (gumy, farby), toluén, a amoniak (osviežovače vzduchu, čistiace prostriedky). 

Viete, že miestnosť, v ktorej neboli tieto živé čističky  mala o 50 % vyšší obsah mikróbov a baktérií, ktoré sa prenášajú vzduchom? Výhodou pestovania izbových rastlín je fakt, že udržiavajú vlhkosť vzduchu.

Pozrite si zoznam zelených čističiek vzduchu a pestujte si doma zdravie!

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: