TFK Joggster Sport 2: Kočík, ktorý nepredbehnete

Redakcia | 24. jún 2019
TFK Joggster Sport 2: Kočík, ktorý nepredbehnete

Výzvou pre súťaživých rodičov je kočík TFK Joggster Sport 2, ktorý je schválený pre rýchlosť až 20 km/h. Pri behu na dlhšie trate je to viac než dostatočný rýchlostný limit a nestačil by snáď len držiteľovi svetového rekordu v maratóne, kenskému vytrvalcovi Kipchogeovi.

Pre  behanie len po obchodoch má potom TFK Joggster Sport 2 výmenné predné otočné kolieska, s ktorými sa medzi regálmi dobre manévruje. Kočíky nemeckého výrobcu TFK (Trends for Kids) k nám dováža spoločnosť Babypoint. Viac informácií na www.babypoint.cz či www.kocarky-tfk.cz.

Kočíkovanie aj s in-line korčuľami  

Pokiaľ na kočík nemeckého výrobcu TFK Joggster Sport 2 pripojíte Mamaboard alebo obujete  in-line korčule, tak samozrejme vaša rýchlosť stúpne, nielen preto je kočík TFK Joggster Sport 2 vybavený kotúčovými brzdami, ktoré naozaj fungujú, s ručným ovládaním na rukoväti.

Plynulé ručné ovládanie brzdy je príjemné trebárs v situácii, keď si chcete pribrzdiť, nenechať to rozbehnúť z kopca. A keby snáď rodič zabudol zabrzdiť, tak aby sa predišlo scénam s odchádzajúcim dieťaťom (komickým len vo filme S tebou ma baví svet), je kočík vybavený bezpečnostným popruhom, ktorý si rodič navlečie na ruku a má kočík, resp. dieťa pod kontrolou (tú má aj vďaka strešnému okienku). Z bezpečnostných prvkov je treba ešte spomenúť, že celá sediaca časť a strieška je vybavená reflexnými prvkami, ktoré sa krásne rozsvietia, keď na ne zasvieti trebárs auto.

Pre behanie po obchodoch má TFK Joggster Sport 2 otočné predné kolieska 16 palcové odpružené nafukovacie kolesá s predným pevným kolieskom (sú rýchloupínacie, takže sa ľahko vycvaknú) sú ideálne pre behanie a ďalšie aktivity na hladkom asfaltovom povrchu i v teréne.

Pokiaľ je však treba zabehnúť na nákupy, stačí vymeniť predné pevné koleso ( možno ho centrovať za otočné dvojkoliesko a zvládnete slalomovú jazdu medzi regálmi v obchode. Košík pod kočíkom je dostatočne priestranný  i pre väčšiu nákupnú horúčku, celková nosnosť kočíka i s dieťaťom je vysoká 34 kg.

Že sa pri takom výkone spotí aj dieťa, nevadí, TFK Joggster Sport 2 má sediacu plochu i opierku pod hlavou z priedušnej AIRGO vložky, ktorá vďaka tvaru a prešitiu s kanálikmi odvádza pot podobne ako funkčné oblečenie. AIRGO vložku rovnako ako náramenníkmi na päťbodových pásoch možno zložiť a vyprať v práčke. Navyše je zadná časť striešky vybavená UV sieťkou s UPF 50+ pre prísun čerstvého vzduchu.

Skvelé a funkčné doplnky, ktoré oceníte 

Kočík TFK Joggster Sport 2 je veľmi priestranný pre menšie deti ponúka výrobca vymedzovaciu vložku, aby deti sedeli rovno a nekrivili sa na jednu stranu. Samozrejmosťou sú nastaviteľné opierky nôh či plynulé polohovanie do odpočinkovej pozície. Strieška je rozšíriteľná, zo spodku je vybavená náterom pre prečkanie prvých kvapiek dažďa, z vrchnej strany je potlačená 3D prvkami, ktoré vytvárajú zaujímavý dizajn. Látkové poťahy sú vo variantoch tmavej Tap Shoe, svetlosivej Quiet Shade a živej červenej Tango Red.

Na konštrukciu sa dá nasadiť hlboká vanička Quickfix a Multi X. Rovnako tak s adaptérmi možno nasadiť autosedačky BeSafe iZi Go, Maxi Cosi, Cybex, Romer.

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: