Rok s deťmi: 8 tipov na zimné hry

Redakcia | 27. január 2022
Rok s deťmi

Zima je jedno z najzábavnejších ročných období. Deti milujú sneh a ľad, mrazom vyštípané líca a nekonečné sánkovačky. Dobre ich oblečte a vypustite do dňa plného zábavy!

Zimy sa netreba báť, ani sa pred ňou schovávať. Práve naopak - pohyb na čerstvom vzduchu deťom prospeje. Tak si zimu spolu s deťmi užite a zbierajte pekné zážitky. 

8 tipov na zimné hry

Anjel v snehu 

Všetci to milujeme. Hodiť sa do bielej snehovej periny a nechať po sebe odtlačok v podobe anjelika. Ľahnite si do snehu (odvážnejší sa môžu zľahka hodiť) a rukami a nohami robte polkruhovité pohyby. Potom sa opatrne postavte a anjel je tam! Takto si môžete zvečniť celú rodinu a fotografiu vytlačiť a zarámovať. Určite sa pri nej pousmejete, keď ten váš "anjelik" niečo vyvedie. 

Kŕmenie lesnej zveri 

Poriadne teplo sa oblečte, natrite nosy a tvár krémom, aby neštípala od mrazu, pripravte si do termosky teplý čaj  a hor sa za lesným dobrodružstvom. Do vrecúšok si nachystajte semienka, mrkvu, suché pečivo. Zvieratká sa určite potešia, ak im ich pridáte do krmelcov, či búdok na strome. Keďže všetci dobre vieme, že len čo deti vystrčia päty z domu, už pištia od hladu, zabaľte si dobroty aj pre ne. Malý piknik s pariacim sa čajom z termosky a chrumkavými maličkosťami im urobí radosť.    

rok s deťmi dm

Hľadanie stôp v snehu 

Hľadanie stôp v lese je obrovské dobrodružstvo. Vyberte si trasu okolo krmelcov, či potoka. Nájdené stopy si môžete odfotiť a hádať, komu patria. Doma si svoje tipy overte v encyklopédii alebo na internete. Stopy zvieratiek si deti môžu obkresliť podľa fotografie do „lesného denníka“. 

Snehový bunker

V tomto prípade potrebujete väčšiu hromadu snehu a lopaty. Môžeme si ju deň vopred pripraviť, aby sneh primrzol a bol pevnejší.  Do veľkej kopy snehu lopatou vytvoríme vchod. Sneh vyhadzujeme smerom von, keď sme vo vnútri, spevníme ho a „utľapkáme“ rukami, aby sme mali pekný okrúhly otvor. 

Snehové „šípky“

Vytvorte deťom na dvore alebo v prírode terč, do ktorého budú triafať snehové gule. Na terči zvýraznite aj „bodovanie“ a výsledky si zapisujte. Podobne môžete postaviť plechovky, ktoré budú deti snehovými guľami zhadzovať, alebo jednoducho nakreslite do snehu kruh (v prípade menších detí) a budú sa snažiť trafiť guľu do neho.

Farebné snehové plátno

Veľmi efektná a kreatívna zábava. Chcete mať na záhrade dúhu? Naplňte deťom fľašky s potravinárskymi farbami a vodou, prípadne im rozrobte tieto farby do mištičiek a či už štetcami alebo pipetami (záleží od veľkosti plochy) môžu maľovať do snehu. 

S tebou ma baví svet

Sánkovať sa vie každý, ale spúšťať sa na nafukovacom kolese po kopci, to dokážu len deti bažiace po zábave! Ak nemáte letné nafukovačky, poslúži aj vankúš zabalený v igelitovej taške, alebo pevnejšieho sáčku do koša.

Stavanie (ne)snehuliakov

Ten najoriginálnejší vyhráva! Snehuliak nemusí mať len tri gule a mrkvu namiesto nosa, deti predsa vidia svet omnoho pestrejšie. Nechajte im voľnú ruku, nech vymýšľajú snehové postavičky, pomenujú ich a na konci vyberte toho, ktorý zožal najväčší úspech - či už svojou veľkosťou, tvarom, nápadom a pod.   

Krásne mrazivé dni plné spoločných zážitkov!

rok s deťmi dm

Toto sa vám z dm drogerie markt môže zísť: 

rok s deťmi dm

 

  • SauBär detské hygienické vreckovky v boxe, 70 ks
    Jemné trojvrstvové vreckovky zo 100 % celulózy sú veľmi mäkké, pevné a odolné voči roztrhnutiu. Štýlový úložný box s hravým dizajnom vynikne v každej detskej izbe.
  • babylove dezinfekčné vlhčené utierky, 30 ks
    Dezinfekčné utierky oceníte na rýchle a šetrné čistenie a dezinfekciu rôznych povrchov a predmetov v domácnosti. Sú vhodné na čistenie zdravotníckych pomôcok, teplomerov či hračiek. Zloženie bez farbív, parafínového oleja, silikónov, aldehydov, alkoholu a parfumov zaistí rýchlu účinnosť proti baktériám, hubám a vírusom
  • babylove Bio detský ovocný čaj, 40 g
    Ovocné osvieženie pre najmenších! Lahodný detský čaj v Bio kvalite bez pridaného cukru a aróm je vyrobený z prírodných organických surovín a je vhodný pre deti od ukončeného 4.mesiaca.
  • babylove termo obal na fľašu, 1 ks
    Obal zabezpečuje komfortný prenos detskej fľašky a vnútorná izolačná vrstva udržuje obsah dlhšie teplý alebo studený. Praktické uško na suchý zips môžete pripevniť ku kočíku, na tašku či kabelku.
  • babylove termoska, 1 ks
    S termoskou udržíte nápoje svojho dieťaťa dlhšie studené alebo teplé. Je vyrobená z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele a má praktický bezpečnostný zámok, ktorý sa dá otvárať a zatvárať jednou rukou. Vrchnák je možné použiť aj ako pohár na pitie.
  • babylove Sensitive krém na tvár a telo, 75 ml
    Ošetrujúci krém s obsahom rumančeka, panthenolu a slnečnicového oleja hydratuje a zvláčňuje jemnú a citlivú detskú pokožku. Jemná receptúra chráni pokožku a zanecháva na nej príjemný pocit.
  • babylove Bio ovocná tyčinka, 25 g
    Chutná ovocná tyčinka s príchuťou jablka a arónie je ideálnou pochúťkou pre deti. Je vyrobená zo starostlivo vyberaných ovocných plodov v Bio kvalite.
Kúpite exkluzívne v predajniach dm alebo na mojadm.sk.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: