Oslava bábätka ešte pred jeho príchodom na svet? Áno!

Redakcia | 11. január 2018
oslava bábätka, výbavička, plienky, plienková torta, párty

Narodenie malého človiečika je v živote ženy obrovská udalosť sprevádzaná neskutočnou radosťou. Oteckovia idú zapiť nového potomka so svojimi priateľmi. Ale čo budúce mamičky, ktoré v tehotenstve na bujarú oslavu ani len nepomyslia?

Práve vtedy je ten správny čas na tzv. „baby shower“, teda párty pre budúcu mamičku!

Ak chcete pre svoju kamarátku alebo príbuznú v očakávaní pripraviť nezabudnuteľný zážitok, jednoznačne jej zorganizujte takúto párty.

párty pre mamičky, plienky

Baby shower à la čerstvá spŕška vybavenia pre budúcu mamičku a jej bábätko

V posledných rokoch zažívajú  párty pre budúce mamičky veľký boom. Niet divu! Deväť mesiacov sladkého očakávania si treba užiť. Aj z toho dôvodu vznikol pojem baby shower alebo po našom „detská sprcha“. Tento preklad však neberte doslovne, ale skôr metaforicky.

Jedná sa totiž o čisto ženskú oslavu, na ktorej kamarátky či rodinné príbuzné budúcu mamičku doslova zasypú kôpkou užitočných rád a darčekov pre ratolesť. Z poverčivosti sa baby shower organizuje najčastejšie v 8. mesiaci. Je to tak preto, že aj keď sa príchod bábätka nezadržateľne blíži, mamička ešte nie je príliš unavená.

Ako ju pripraviť čo najlepšie?

Usporiadateľom je niekto z priateľov alebo rodiny budúcej mamičky. Dôležitou súčasťou baby shower je občerstvenie. Je samozrejmosťou, že zo solidarity k tehotnej sa popíjajú výlučne nealkoholické nápoje. Trefou do čierneho sú rôzne limonády alebo nealko varianty mojita či margherity. Čo sa týka občerstvenia, preferované sú skôr jednohubky.

Hlavným programom takejto párty je už spomínané typické klebetenie o mamičkovských veciach asi každého druhu. Aj ten však môžete spestriť rôznymi hrami, ako napríklad hádanie príchutí detských výživ, tipovanie obvodu bruška budúcej mamičky či trénovanie prebaľovania bábätka na bábike.

Bez darčeka ani na krok

Dôležitou súčasťou oslavy je darček. Aby však budúcej mamičke nezamŕzal úsmev už pri desiatom cumlíku a piatych dupačkách, pozvaným sa zvyčajne posiela zoznam vecí, z ktorých si každý vyberie, čo kúpi.

plienkový torta, mamičkovská párty, výbavička, vlhčené obrúsky, plienky, kaufland

Jednou z možností je aj to, že sa všetci hostia zložia na veľký dar ako napríklad kočík či autosedačku. Obzvlášť potešujúce však bývajú originálne osobné darčeky ako bonus.

Mamičke určite urobí radosť aj praktický balíček hygienických potrieb pre bábätko.

Môžete doň zabaliť napríklad plienky, vlhčené utierky, mydlá, krémy, peny do kúpeľa, šampóny, oleje, gély či telové mlieka privátnej značky K-Classic baby, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande.

Z nich môžete pripraviť rôzne plienkové torty, pyramídu či iné kreatívne zostavy darčekov. Na takýchto balíčkoch je skvelé aj to, že je jedno, či mamička čaká chlapčeka alebo dievčatko. Tieto veci bude určite potrebovať v oboch prípadoch.

vlhčené utierky, kaufland, plienky

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: