Manuál starostlivosti o detskú pokožku v zime

Redakcia | 12. december 2017
Manuál starostlivosti o detskú pokožku v zime

Zimné obdobie s teplotou na nule, či dokonca hlboko pod bodom mrazu je pre tých najmenších častokrát poriadnou nástrahou.

Ani to však nepredstavuje problém, s ktorým by sa nedalo popasovať. Na čo by ste si mali ako správna mamička dávať pozor? Zvýšenú dávku pozornosti by ste mali mať nielen v otázke obliekania, ale aj starostlivosti o jemnú detskú pokožku. Prezradíme vám, čomu by ste v zime mali venovať najväčšiu pozornosť.

Pozor na bublinky a čľapkanie

Ochrana vašej ratolesti súvisí aj v týchto mesiacoch najmä so správnym ošetrovaním pokožky, a to predovšetkým pri kúpaní. Aj vás zvádzajú mínusové teploty na večerné čľapkanie v horúcej vode s bublinkami?

Túto myšlienku by ste mali zo svojej mysle nekompromisne odstrániť. Nadmerne teplá voda totižto pokožku príliš vysušuje. V zime by ste mali samotnú očistu svojho dieťatka obmedziť na približne 5 až 10 minút.

Určite obmedzte aj používanie detskej kozmetiky s parfumami či dokonca alkoholom. Svoj materinský hľadáčik zaostrite radšej na detské prípravky, ktoré budú k pokožke vášho drobčeka naozaj šetrné. Jemné mydlo obsahuje hneď niekoľko pokožke prospešných rastlinných olejov.

Pokožku aj vlásky bez problémov dôkladne očistí jemný gél na umývanie, ktorý obsahuje harmančekový výťažok, panthenol, ale aj pšeničný proteín.

Problémom sú opäť aj zapareniny

Mysleli ste si, že po horúcich letných mesiacoch už nebudete musieť bojovať s nepríjemnými zapareninami? Opak je pravdou aj vzhľadom na to, že bábätko má v zime na sebe oblečených hneď niekoľko vrstiev.

Dokáže sa pod nimi veľmi rýchlo spotiť, čo môže viesť práve k plienkovej dermatitíde. Určite by ste ju nemali brať na ľahkú váhu a v oblastiach plienky dbať na zvýšenú starostlivosť aj v tomto období.

Ak je plienka vlhká, vymeňte ju hneď, ako to je možné a dávajte pozor aj na to, aby tá nová bola pre vášho nezbedníka nielen pohodlná, ale aj priedušná. V prípade, že bábätko prebaľujete v teple domova, nebojte sa ho nechať chvíľku na vzduchu a bez plienočky.

Výbornou voľbou sú detské plienky K-Classic baby vo všetkých veľkostiach, ktoré jemnú detskú pokožku nedráždia, sú jemné, prispôsobivé, tenké a udrží sa v nich všetka vlhkosť.

Používať by ste mali určite aj vhodný krém, najlepšie určený práve na boj aj prevenciu proti zapareninám s obsahom veľmi nápomocného oxidu zinočnatého, ale aj panthenolu či nechtíka lekárskeho. Pred jeho samotným použitím však nikdy nezabudnite pokožku poriadne vysušiť.

Nedovoľte, aby pokožka vášho dieťaťa trpela

Pokožka malých detí je mimoriadne tenká a veľmi citlivo reaguje nielen na slnko v lete, ale aj na chlad v zime. Najhoršie na tom je, že na ňu vplýva hneď niekoľko faktorov: prekúrený a suchý vzduch vo vnútri, mrazivé teploty a štipľavý vietor vonku, ale aj neustále vyzliekanie či obliekanie od rána do večera.

Pýtate sa samy seba, čo môžete v tomto prípade pre ochranu pokožky svojho miláčika urobiť? Najdôležitejšia je jednoznačne prevencia. Pokožku nezabúdajte pravidelne natierať krémami, ktoré sú určené na citlivú pokožku.

Výborným pomocníkom môže byť napríklad aj výživný jemný krém s obsahom včelieho vosku, olivového či jojobového oleja. Použiť ho môžete nielen na tvár, ale aj celé telíčko. V oblasti plienok vám v zimnom období môže pomôcť aj jemný ošetrujúci olej, ktorý okrem týchto prísad obsahuje vitamín E a výťažok z harmančeka.

Nemusíte sa trápiť s výberom rôznych výrobkov. Objavte spolu s nami celý rad detského sortimentu privátnej značky K-Classic baby, ktorú nájdete exkluzívne v Kauflande. Starostlivo vyberané zložky obsiahnuté v týchto produktoch vám v otázke starostlivosti o tých najmenších hravo pomôžu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: