Fifo a Vierka vydali nové CD Stratená zima so známymi osobnosťami

Fifo a Vierka | 9. august 2022
Fifo a Vierka
foto: Fifo a Vierka

Viera Šusteková a Martin Filip, už dobre známa dvojica z interaktívneho divadla pre deti Fifo a Vierka, vydali tohto roku nové CD. Skvelá audio rozprávka Stratená zima, plná dobrodružstiev a kúziel je obohatená o veselé skladby z dielne Vierky Šustekovej.

Tentoraz sú však príbeh i piesne viac edukatívne: Vierka a Fifo, Čarovná kniha, HOP, Počítame, Plávam,  Farby, Kikirikí, Abeceda a Čaro zimy.  Herecké obsadenie je obohatené o známych hercov ako i menej známych detských hercov.

Fifo a Vierka vydali nové CD Stratená zima

V postave Princa Mrazíčka sa predstavil charizmatický herec a spevák Juraj Bača. Moderátor Juraj Lőrincz stvárnil na tomto cd hneď dve postavy a to Kohútika Andreja a pojašeného zajka Králika Borisa. Hudobník Tamás Belicza, sa presadil v príbehu nielen ako hudobník, ale i ako herec a spevák. Stvárnil postavu Kapríka Tomiho, ktorý priplával z ďalekých maďarských vôd.

Ďalším hudobníkom v rozprávke je Peter Kavický. Podieľal sa na tomto projekte ako gitarista, spevák a takisto ako Tomi herec s postavou Škriatka Špinka. Úlohy rozprávača sa zhostila herečka Ľuboslava Pavesková, ktorá prevedie všetky deti celou rozprávkou až ku samému šťastnému koncu. Veľkým prínosom pre toto cd boli členovia Vierkinej skupiny: Roman Ziaťko – dobro, Richard Banský – bicie a flauta, Jaro Žigo ml. - sample. Jarko je naozaj multitalent v oblasti hudby a tak sa autori rozhodli, že bude i tentoraz hudobným režisérom a zvukovým dohľadom v štúdiu Loft. 

Detských spevákov bolo naozaj neúrekom a tak po castingu boli vybraní tí najlepší: Kajko Hladký, Erika Olahová, Andrejka Závodná , Erik Vepy, Vaneska Volníkova , Richard Žúrek , Karin Tomanová, Peťko Fiala a Emmka Butašová. O scenár a celkový dizajn CD sa postarali Martin Filip a Vierka Šusteková.  Partnermi CD Stratená zima sa stali časopisy pre deti Adamko a Včielka

Fifo a Vierka

Stratená zima

Zlý škriatok Špinko sa rozhodne pomstiť Vierke, Fifovi a hlavne deťom, ktoré zachránili prasiatko Kvík a tak uväzní pani Zimu na Severnom póli. V celej Fifolandii zostane ešte v novembri 25 stupňov a slnečno. Zima nie a nie prísť. Vyzerá to, že miesto zimy prišlo ďalšie leto. Fifo a Vierka to však nemôžu nechať tak a preto spoločne s deťmi, Králikom Borisom, Kapríkom Tomim a Kohútikom Andrejom sa rozhodnú vyslobodiť pani zimu a zachrániť toto krásne zimné obdobie. Počas cesty zažijú všakovaké dobrodružstvá a zopakujú si abecedu, farby a čísla. Napokon sa im podarí nájsť Princa Marazíčka, ktorý im pomôže kúzlami napraviť všetko, čo škriatok napáchal. Vierka, Fifo a deti sa spolu naučia čarovať a oslobodia pani zimu zo zajatia.

CD Stratená zima si zakúpite TU.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: