Deň matiek by mala osláviť každá mamička

Redakcia | 26. máj 2017
Deň matiek by mala osláviť každá mamička

Matky sú superhrdinky.Vypekajú nám chutné koláče, vždy si vypočujú naše problémy, stoja pri nás v dobrom aj v zlom a vždy majú pritom úsmev na tvári a láskavý pohľad. Aj preto si ich druhú májovú nedeľu uctievame kvetinou alebo sladkou čokoládou.

Byť matkou je dar

Hovorí sa, že materstvo je najkrajšie obdobie v živote každej ženy. Mnohé budúce mamičky sa tešia na materskú dovolenku, pretože dúfajú, že si aspoň na chvíľudajú pauzu od pracovných povinností.

Po prvých prebdených nociach prichádzarýchle vytriezvenie, noradosť zo statusu „matka“ ich ani vtedy neopúšťa.

Pozitívne emócie prevládajú aj v období vzdoru známom ako puberta, kedy sa z obetavej matky v očiach tínedžerastáva nepriateľ číslo jeden. Po pár rokoch sa však mama opäť mení na najlepšiu priateľku a bútľavú vŕbu v jednej osobe.

Každá má iné problémy

Zatiaľ čo mnohé mamičky riešia výchovu svojho potomka na sociálnych sieťach a doslova hltajú články, ako sa dostať do predpôrodnej formy, iné riešia vážnejšie problémy - existenčné.

CCC ani tento rok nepoľavuje v pomoci pre krízové centrum Náruč záchrany, a preto pri príležitosti Dňa matiek pripravila tamojším mamičkám prekvapenie. Tie si z predajne CCC opäť mohli odniesť nový pár topánok pre seba aj pre svoju ratolesť. 

Nad módnymi výstrelkami prevažovali pohodlné kúsky, ktoré mamičky využijú nielen do práce, ale aj na šantenie so svojimi ratolesťami a kočíkovanie.

Deťom sa zase oči rozžiarili pri pestrofarebných topánočkách s motívmi Disneyho postavičiek. Malé slečny odchádzali s ružovými princeznovskými topánočkami, chlapci zase so superhrdinami. 

Osud mamičiek im nie je ľahostajný 

Problémy opustených mamičiek nevie pochopiť nik lepšie ako ďalšia žena – matka. Zamestnankyne predajne CCC v nákupnom centre Bory Mall sa spojili a ženám z krízového centra prispeli aj z vlastného vrecka.

Potešili ich balíčkom s telovou kozmetikou a hygienickými potrebami. Nezabudli ani na malých nezbedníkov, ktorým sa ušlo po hračke a sladkej maškrte. Možno pre niekoho banality, ale nie pre ženy, ktoré sú s výnimkou pomoci krízového centra odkázané samy na seba. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: