Chrumkavé lyo ovocie milujú nielen deti

Brixproducts | 13. apríl 2021
Lyo ovocie sušené mrazom Brix
foto: Brixproducts

Ovocie sušené mrazom sa teší stále väčšej obľube. Mamičky ho rady balia na cesty ako ľahkú desiatu, prípadne ho vďačne využívajú ako zdravú odmenu plnú vitamínov.

Prečo považujeme sušenie mrazom za tak zdravé?

Sušenie mrazom je šetrný proces spracovania ovocia, ktorý zachováva až 98% všetkých živín čerstvého dozretého ovocia. V porovnaní s mrazeným či teplom sušeným ovocím si napríklad zachováva všetku vlákninu, takmer 100 % vitamínu C a antioxidantov, navyše bez nutnosti pridávania konzervačných látok či cukru. Keďže je takmer úplne zbavené vody, nie je toľko náchylné ani na mikrobiálnu kontamináciu. 

Ako bonus, takéto ovocie si zachováva chrumkavosť a autentickú chuť, arómu a farbu čerstvého ovocia. Keďže váži iba pár gramov, je skvelým partnerom pri výletoch alebo na turistike. Balíček vydrží čerstvý aj niekoľko mesiacov, môžete ho mať vždy doma „poruke“. Jedinou nevýhodou je, že ľahko a rýchlo začína za prístupu vzduchu vlhnúť, preto je dôležité správne uchovávanie v uzatvárateľných nepriedušných nádobách a na tmavom mieste.

Kde môžeme mrazom sušené ovocie zakúpiť?

Napriek tomu, že pred pár rokmi len málo ľudí na Slovensku poznalo toto ovocie, dnes už máme na výber viacerých predajcov mrazom sušeného ovocia. Značka Brix – Grown for flavour tu bola medzi prvými a dnes v ich e-shope nájdeme najširší výber druhov mrazom sušeného ovocia. Môžeme si vybrať napríklad z populárnej štvorky - jahoda, malina, marhuľa či slivka alebo siahnuť aj po zaujímavých novinkách ako hrozno, lesná jahoda alebo mandarínka.

Brix – Grown for Flavour používa iba výberové ovocie najvyššej akosti a je zárukou naozaj vysokej kvality. Tieto produkty boli od roku 2018 ocenené mnohými odborníkmi a tiež získali niekoľko „gastro Oscarov“. Tvárou značky sa stala známa športovkyňa a hrdá mama dvoch detičiek Anastasia Kuzminová, s ktorou spoločne vytvorili jedinečný produkt – Mrazom sušené Lesné ovocie.

Viac na brixproducts.com

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: