CHLEBODARCA zmenil život siedmim rodinám

PR | 16. december 2019
CHLEBODARCA zmenil život siedmim rodinám
foto: PR

CHLEBODARCA, podporené rodiny: 

1. Rodina pána Gejzu zo Slavošoviec 

Otec rodiny, talentovaný hudobník Gejza, sa boril s finančnými ťažkosťami, kvôli ktorým sa nemohol presťahovať do väčšieho bytu. Trpelo tým jeho 5 detí, tlačili sa v malom byte bez kúpeľne. Zákazníci reťazca pomohli rodine s nájomným a presťahovala sa do bytu so sociálnym zariadením, Gejza si vlastnými rukami zrekonštruoval kúpeľňu. Gejza dostal možnosť zamestnať sa v rožňavskej BILLE a privyrobiť si, popri tom si začal robiť kurz na vodičské oprávnenie. Rodinu navrhli do projektu ich kamaráti a susedia Janka a Erik, ktorí majú sami málo a starajú sa o chorého syna. 

2. Rodina pani Georgíny z Malých Kosíh 

V rodine pani Giny sa starajú o autistického syna Lacka, otec rodiny je na invalidnom dôchodku. Chýbala im základná vec, pitná voda priamo v dome. Rodina už môže vďaka CHLEBODARCOVI pokojnejšie spávať, nielen preto, že už má vodu zavedenú, ale synček dostal aj špeciálnu posteľ, vďaka ktorej sa cíti v bezpečí a prespí v nej celú noc. Tiež absolvoval aj testy na alergie, ktoré boli uhradené z projektu a  lekári mu vďaka nim nastavili liečbu.

chlebodarca

Rodina sa veľmi tešila aj pravidelnému prísunu pekárenských výrobkov od Penamu, keďže Lacko je celiatik a musí jesť bezlepkové potraviny. 

3. Rodina Zdenky a Pavla z Beňadova

Zdenka a Pavol majú tri osvojené deti. Rodinu trápila deravá strecha, jej zatekanie spôsobovalo, že deťom sa objavili zdravotné problémy. Rodičia si na opravu strechy odkladali každý mesiac, ale už bola v takom havarijnom stave, že viac sa s opravou čakať nedalo. CHLEBODARCA doložil financie a rodina sa potešila aj novej chladničke a nákupnej karte. Túto rodinu osobne navštívil finančný riaditeľ BILLA Tomáš Staňo (na úvodnej foto) a pozrel sa na to, v akom štádiu je oprava strechy. V súčasnosti je už strecha opravená.

4. Rodina Janky z Michaloviec 

Štvrtou rodinou, ktorá dostala pomocnú ruku, bola rodina talentovanej opernej speváčky Janky. Tá sa narodila s ťažkým zrakovým postihnutím, trpí praktickou slepotou, kvôli ktorej nedovidí ďalej ako na pol metra. Janka je skromná a nadaná v mnohých smeroch, začala študovať na Ostravskej univerzite. Vďaka projektu bude mať prvý rok štúdia zabezpečený, čo ocenia aj jej rodičia, keďže mama má rovnaké zrakové postihnutie a je odkázaná na asistenciu. Janka zažila aj príjemné prekvapenie, keď na pozvanie BILLY pricestovala do Bratislavy s otcom a pani korepetítorkou. V Slovenskom národnom divadle si mohla vypočuť francúzsku operu Jacquesa Offenbacha Hoffmannove poviedky, ba dokonca si mohla zaspievať na operných doskách.

5. Rodina Veroniky z Banskej Bystrice

Tínedžerka Veronika sa pohybuje na invalidnom vozíku. Ani to jej však nebráni žiť aktívne, venuje sa spoločenským tancom, spieva, učí sa po anglicky a natáča vlogy. Vďaka výťažku z predaných chlebov Veronika dostala nielen elektroniku na nahrávanie videí, kurz anglického jazyka, či nové šaty na tanečnú, ale aj lepšiu posteľ so špeciálnym matracom, aby sa uľavilo jej chrbtu, či teplý fusak do vozíka. Aj ju navštívil Tomáš Staňo a „ukecané“ dievča ho dokonca vzalo do tanca.

chlebodarca

6. Rodina Oľgy zo Zavaru 

Oľga a Matej žijú aj so starou mamou a štyrmi deťmi  pri Trnave. Posledné z ich štyroch detí, malý Matejko, trpí diagnózou s nejasnou prognózou. Milý 15-mesačný chlapček sa narodil s rázštepom chrbtice. Rodičia sa oňho obetavo starajú, cvičia s ním každý deň, do pomoci sa zapája celá rodina, aj priatelia. Projekt CHLEBODARCA rodine zabezpečí prerobenie kúpeľne na bezbariérovú a vybaví ju prvkami potrebnými na uľahčenie chlapčekovej hygieny.

chlebodarca

7. Rodina Janky zo Slavošoviec 

Poslednej, siedmej rodine pani Janky pomohol CHLEBODARCA aj bez toho aby o to žiadali. Bola to práve pani Janka, ktorá aj napriek tomu, že jej rodina prežíva ťažko a stará sa o chorého synčeka Adamka, ukázala veľké srdce a do projektu prihlásila dobrých kamarátov a susedov s piatimi deťmi, rodinu pána Gejzu. Desaťročný Adamko trpí detskou mozgovou obrnou a vďaka projektu bude mať pokryté náklady na rehabilitácie.

(Kompletné príbehy aj s videami sú na stránke chlebodarca.sk)

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: