AVON Pochod: Už túto sobotu ukážu stovky ľudí, čo nosia v srdci

Redakcia | 7. jún 2019
AVON Pochod: Už túto sobotu ukážu stovky ľudí, čo nosia v srdci
foto: AVON

Tisíce ľudí sa každoročne zapájajú do celosvetovej iniciatívy boja za zdravé prsia vďaka AVON Pochodu. Známy charitatívny projekt spája myšlienku pomáhať s aktivitami pre celé rodiny i nabitým programom plným známych slovenských interpretov.

 AVON Pochod  sa po tretíkrát uskutoční na východnej terase Bratislavského hradu, ktorá poskytuje ideálne podmienky na všetky druhy aktivít a je teda zaručené, že 8. júna sa nikto nudiť nebude.

AVON Pochod  štartuje o 10.00 hod programom pre deti. Pozornosť sa postupne presunie na hlavný program, kde sa o zábavu postarajú účinkujúci ako Desmod, S Hudbou Vesmírnou, Puding pani Elvisovej či Dano Heriban. Pieseň, ktorá je zároven aj modlitbou, od Simy Martausovej „Nenahraditeľná“, zaznie počas aktu spolupatričnosti ako vyjadrenie podpory pre všetky ženy.

Rakovina prsníka je neúprosným ochorením

Mnohé ženy prichádzajú o svoju korunu krásy. Viaceré sa zo zmenami vyrovnávajú ťažšie, no zhodujú sa v tom, že najdôležitejšie je  ich vnútorné nastavenie. Práve toto zosobňuje tohtoročné motto kampane „Nezáleží na tom, čo máš na hlave, ale čo nosíš v srdci“. V tomto duchu sa bude niesť aj tradičná prechádzka Starým mestom. Jej cieľom je šírenie dobrej myšlienky a povzbudenie. Od 14:30 sa tak ružový dav vydá na nenáročnú trasu  vedúcu historickým centrom, ktorá nepresiahne ani 3 km. 

AVON pochod pre všetkých, ktorí chcú pomáhať

S výstižným sloganom kampane sa stotožňujú aj nové tváre kampane, Karin Haydu a  Dano Heriban, ktoré sa rozhodli bojovať za zdravé prsia rovnako ako Dara Rolins. Do projektu sa okrem známych tvári zapojili aj neobyčajné dámy.

Erika Mokrý a Renáta Šipulová prekonali rakovinu prsníka a dnes dokážu inšpirovať vďaka ich príbehom iné ženy. Projekt AVON za zdravé prsia dlhoročne podporujú aj osobnosti slovenského spoločenského života, ktoré sa dobrovoľne v téme angažujú a pomáhajú zvýšiť povedomie o ochorení a prevencii. V súčasnosti projekt podporujú Alena Heribanová, Ada Straková, Hana Overweter Rapantová, Beáta Dubasová, Karin Habšudová, Henrieta Mičkovicová, Nora Beňačková, Bruno Ciberej, Maroš Kramár, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová, Roman Juraško a Soňa Skoncová. 

avon pochod

V areáli nebudú chýbať stánky s občerstvením, kde môžu všetci prítomní doplniť energiu či rôzne atrakcie, kde sa dozaista poriadne vybláznia najmenší.

Tento rok môžu ľudia prispieť kúpou trička*  a taktiež do 8. júna aj kúpou špeciálnych ružových donutov v sieti La Donuteria. Z predaja každého jedného kusu poputuje 1 € na boj za zdravé prsia. Chuť na sladké sa tak prepojila s chuťou pomáhať.

Cieľom každého ročníka charitatívneho podujatia je vyzbierať finančný výťažok, ktorý slúži na aktivity spojené s bojom za zdravé prsia. Minulý rok sa podarilo odovzdať občianskemu združeniu Zdravá žena vyše 24 000 €. Pod vedením odborného garanta projektu AVON za zdravé prsia a predsedu spomínaného OZ bola suma použitá na realizáciu vzdelávacích workshopov a seminárov zameraných na zvýšenie povedomia o rakovine prsníka a dôležitosti prevencie.

Viac informácií o AVON Pochode nájdete na webovej stránke www.zdraveprsia.sk a na Facebook-ovom profile Avon proti rakovine prsníka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: