Anastasia Kuzminová: Aj imunitu musíme trénovať

Redakcia | 23. máj 2017
Anastasia Kuzminová: Aj imunitu musíme trénovať

Od piatka 19. mája si počas leta môžu návštevníci Parku pod Múzeom SNP v Banskej Bystrici prejsť cestu imunitného tréningu.

Informačné tabule rozostavené okolo celého okruhu v parku sú určené primárne mamičkám a deťom, pretože imunitu ako základ zdravia i športové návyky je najdôležitejšie pestovať od ranného veku.

Bratislava, 22.5.2016
Naša dvojnásobná olympijská víťazka a dvojnásobná mama Anastasia Kuzminová otvorila v piatok 19. mája v Parku pod Múzeom SNP v Banskej Bystrici informačno-motivačnú cestu Imunitný tréning.

„Zdravie a šport spolu úzko súvisia. Budeme zdraví, ak budeme športovať a môžeme športovať, len keď budeme zdraví,“ povedala pri tejto príležitosti Anastasia.

„Rovnako, ako na výborný športový výkon potrebujeme trénovať, potrebuje tréning aj naše zdravie a predovšetkým silný imunitný systém.

To je hlavná myšlienka imunitného tréningu. Pre športovkyňu je základom tréning, vytrvalosť, cieľavedomosť.

Za základ zdravia celej mojej rodiny považujem imunitu. A aj tá potrebuje tréning. Pohyb, spánok, pozitívne myslenie a pestrá a vyvážená strava. A taká, ktorá chutí.“ 

Informačné tabule budú v Parku pod Múzeom SNP počas leta a návštevníci sa na nich dozvedia niekoľko dôležitých informácií o imunite: 
  • len 20 % nášho zdravia ovplyvňuje genetický potenciál, ale až 80 % ovplyvňujú vonkajšie faktory, predovšetkým strava
  • dojčenie v prvých šiestich mesiacoch je najideálnejší spôsob stravy aj z pohľadu imunity a alergií
  • batoľatá potrebujú vyváženú a pestrú stravu s dostatkom prebiotík, vitamínov, stopových prvkov, omega 3 mastných kyselín, oligosacharidov, železa a minerálnych látok
  • viac ako 70 % buniek imunitného systému sa nachádza práve v črevách, je nesmierne dôležité vedieť ako a čo správne jesť.
Projekt vznikol v spolupráci s Európskym mestom športu Banská Bystrica a zastrešil ho viceprimátor mesta Martin Turčan.

Ďalšie informácie získate aj na www.imunitnytrening.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: