Recyklujte - darujte úsmev

Redakcia | 14. máj 2009

Jedinečný projekt, ktorý v sebe spája myšlienku ochrany životného prostredia a zároveň pomôže zahnať smútok a vyčariť úsmev deťom hospitalizovaným v nemocniciach na Slovensku.

„Recycling4smile“

Je jedinečný projekt, ktorý v sebe spája myšlienku ochrany životného prostredia a zároveň pomôže zahnať smútok a vyčariť úsmev deťom hospitalizovaným v nemocniciach na Slovensku. V susednom Rakúsku sa stal príbeh ochrany životného prostredia a detského smiechu v nemocniciach súčasťou každodenného života v takmer 1 500 organizáciách. Veríme, že sa to podarí aj u nás.

Princíp spočíva v tom, že firmy, organizácie, verejné inštitúcie, jednoducho každý, kto chce pomôcť, nevyhodí vypísanú tonerovú náplň do odpadkového koša, ale namiesto toho ju vhodí do škatule označenej logom Červený Nos Clowndoctors.

Takúto škatuľu prinesieme do každej firmy, ktorá sa do projektu zapojí. Naplnené škatule u Vás vyzdvihne organizácia Embatex Sk, s.r.o., ktorá s nami na projekte spolupracuje. Embatex Sk, s.r.o. bude počas celého trvania projektu zabezpečovať priebežnú výmenu plných škatúľ za prázdne.

Za každú vypísanú tonerovú kazetu, ktorú vložíte do označených škatúľ, získa občianske združenie Červený Nos Clowndoctors 1 € a Vás to nebude stáť ani cent.

Dôležité!

Recyklovať možno iba nepoškodené a predtým nerecyklované tonerové kazety!

ČO ZÍSKATE?
Okrem dobrého pocitu, že

  • pomáhate chrániť životné prostredie
  • šíriť dobrú náladu a úsmev pre deti hospitalizované v nemocniciach

NAVYŠE

  • možnosť zverejniť logo organizácie na webstránke, aby všetci videli, že aj Vy ste súčasťou tohto krásneho príbehu

AKO SA MÔŽETE DO PROJEKTU ZAPOJIŤ ?

Stačí, ak sa zaregistrujete:

  • telefonicky: 033/ 647 5191

KTO SME A AKO PRACUJEME???
www.cervenynos.sk

Občianske združenie Červený Nos Clowndoctors pôsobí na Slovensku od roku 2004 a dnes už má v slovenskej spoločnosti stabilné postavenie, dobré meno a veľmi sympatickú tvár, ktorá má podporu širokej verejnosti. Je členom medzinárodnej siete RED NOSES INTERNATIONAL so sídlom vo Viedni založenej v roku 1994. Združuje organizácie s rovnakým zameraním v Českej republike, Maďarsku, Slovinsku, Nemecku a Rakúsku.

V súčasnosti máme 21 profesionálnych zdravotných klaunov, ktorí pravidelne navštevujú deti v nemocniciach v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, v Košiciach, Martine a v Prešove. Noví zdravotní klauni sa v dnešných dňoch pripravujú na pravidelné návštevy nemocníc v Trnave a Nitre.

Počas jedného roka prinášajú zdravotní klauni psychickú pohodu, radosť a humor takmer 14 tisíckam chorých detí na lôžkových oddeleniach slovenských nemocníc. Výskumy ukázali, že pravidelné návštevy špeciálne vyškolených zdravotných klaunov zlepšujú psychiku malých pacientov. Výrazne skracujú adaptačný čas, ktorý je potrebný nielen na to, aby si deti zvykli na nemocničné prostredie, ale aby začali v čo najkratšom čase spolupracovať so zdravotným personálom. Svojou dobrou náladou a vtipom, napríklad parodovaním zdravotného personálu, vyvolávajú zdravotní klauni smiech a deti potom prijímajú aj nepríjemné zákroky v nemocnici bez strachu a obáv.

 

Naším cieľom je, aby zdravotní klauni pravidelne navštevovali čo najväčší počet nemocníc po celom Slovensku.

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: