Rok s deťmi: Pečieme mäkučké medovníčky

Redakcia | 9. december 2022
pečieme medovníčky

Už je ten správny čas, mamy. Aby vám doma zavoňali medovníky, ktoré budete chrumkať celé sviatky!

Medovníčky

Pečenie medovníkov je aktivita, ktorú deti milujú. Tajne si odštipkávajú z cesta a vďaka rôznym tvarom vykúzlia voňavé dobroty. Je dovolené mať na nose štipku múky a ruky zalepené medom... lebo aj to k tomu patrí. Tá vôňa, ktorá vám prinesie do domovov atmosféru Vianoc je neopakovateľná a lákavá. 

Medovníčky sú skvelé nielen ako pochúťka, ale aj ako ozdoba na vianočný stromček. Koľko nepodarených várok a stvrdnutých medovníčkov skončilo práve na stromčeku a akú veľkú parádu urobili. Preto sa nebojte experimentovať a ak sa aj na prvýkrát nepodaria, nezúfajte. 

Na zdobenie si môžete pripraviť oriešky, malé cukríčky, cukrovú hmotu, alebo čokoľvek, čo máte doma radi. K pečeniu si pustite doma koledy a pomaly do seba nechajte vojsť vianočného ducha.   

Každá rodina má svoj recept. Vyskúšaný a overený, ak sa chcete inšpirovať, nech sa páči. 

pečieme medovníčky

Mäkké vianočné medovníčky

Potrebujete: 

  • 400 g hladkej múky (nie špeciál)
  • 120 g medu
  • 160 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 60 g tuku (klasické maslo)
  • 1 ČL perníkového korenia
  • nastrúhaná kôra z polovice umytého bio citróna alebo pomaranča
  • 1 ČL sódy bikarbóny 

Postup: 

  1. Všetky sypké potraviny preosejte cez sitko a zmiešajte. Tuk a med rozpustite, vlejte do zmesi. Pridajte vajcia a strúhanú kôru z citróna. Všetko poriadne vymieste, urobte bochník a vložte do mikroténového vrecúška. Nechajte v chlade odležať aspoň 1 hodinu, ideálne deň.
  2. Potom rozvaľkajte a vykrajujte medovníky. Klaďte na suchý plech na pečenie, prípadne na papier na pečenie.
  3. Pečte v rúre vyhriatej na 150 °C do ružova. Ak chcete medovníky následne zdobiť, pečte ich nasucho. Ak už zdobiť nechcete, môžete ich potrieť pred pečením rozšľahaným vajíčkom a potom vtlačiť do medovníka oriešok alebo hrozienko.

Toto sa vám z dm drogerie markt môže zísť 

 dm drogerie markt

  • babylove detská miska, 1 ks
    Je skvelým pomocníkom pre vaše deti pri prvých samostatných činnostiach. Je vyrobená z polypropylénu zo starostlivo kontrolovaných materiálov. Deti si v miske môžu vychutnať všetky obľúbené jedlá, polievky, kaše a iné pochúťky. Vďaka protišmykovému dnu spoľahlivo drží na povrchu a neprevrhne sa. Jemný, hravý a farebný dizajn so zvieracím motívom zaujme detskú pozornosť.  
  • babylove desiatový box, 3 ks
    Veselý, farebný detský dizajn je štýlový a zároveň praktický. 3- dielny desiatový box je ideálny do školy, na výlety a cesty či len tak do mesta alebo na doma. Zmestia sa doň všetky pochúťky, desiata i olovrant, ovocie i menší obed. 
  • Profissimo papier na pečenie, 30 ks
    Hnedý, strihaný papier na pečenie je obojstranný, nelepivý a vhodný pre všetky druhy plechov. Je odolný až do teploty 220 ° C. Môžete ho použiť aj do mikrovlnnej rúry. Užite si pečenie bez pripekania, čistenia a bez použitia tuku. Balenie obsahuje 30 kusov s rozmerom 38 x 42 cm. Papier na pečenie od Profissimo je praktický pomocník pre každú domácnosť.
  • dmBio agátový med, 250 g
    Jemne tečúci agátový med vyvolá jemný a lahodný chuťový zážitok. Med je ideálny ako nátierka, na pečenie či na osladenie čaju a dezertov. Môže byť použitý aj ako alternatívne sladidlo. Vďaka vysokému obsahu fruktózy kryštalizuje veľmi pomaly, uchováva si tak dlhšie svoju krásnu zlatožltú farbu. Agátový med si nájde uplatnenie v každej kuchyni.
  • babylove  bio repkový olej, 250 ml
    Repkový olej je vhodný pre deti už od ukončeného 4. mesiaca. Je ideálny ako prísada pri príprave dojčenských príkrmov a dojčenskej stravy. Repkový olej obsahuje cenné omega-3 mastné kyseliny a je vyrobený 100 % z ekologického poľnohospodárstva v bio kvalite. Práve preto je bio repkový olej obzvlášť chutný.
  • babylove dojčenská voda, 1 l
    Prírodná minerálna voda zo zdroja pramenitej vody Felsenquelle Steinhagen v Nemecku má nízky obsah sodíka a nadštandardnú kvalitu. Je vhodná na prípravu stravy na výživu dojčiat a malých detí, tiež však na priame použitie – na uhasenie smädu ako čistá či zmiešaná so šťavou.
 Kúpite exkluzívne v predajniach dm alebo na mojadm.sk.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: