Hrozienkové slimáčiky

Hrozienkové slimáčiky

16.9.2017 v kategórii Sladké koláče, dezerty , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Máte chuť na sladké a málo času? Tip pre vás..

Suroviny

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 pohár hrozienok
  • 100 g čokoládovej ryže alebo strúhanej čokolády
  • 80 g marhuľovej marmelády
  • 2 PL mlieka
  • 2 PL medu

Postup

Hrozienka namočíme do teplej vody a necháme napučať. Cesto vyvaľkáme na 20x30 cm plát. V mlieku rozpustíme med a cesto ním potrieme, posypeme hrozienkami a čokoládovou ryžou. Cesto zvinieme a nakrájame na kolieska, aby sa vytvorili „slimáky“. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme slimáčiky. Pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Marhuľovú marmeládu zohrejeme. Po upečení ňou potrieme ešte teplé slimáky. Podávame po vychladnutí.

 

Komentáre