Hrozienkové slimáčiky
foto: istockphoto.com
Máte chuť na sladké a málo času? Tip pre vás..
Suroviny
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 pohár hrozienok
- 100 g čokoládovej ryže alebo strúhanej čokolády
- 80 g marhuľovej marmelády
- 2 PL mlieka
- 2 PL medu
Postup
Hrozienka namočíme do teplej vody a necháme napučať. Cesto vyvaľkáme na 20x30 cm plát. V mlieku rozpustíme med a cesto ním potrieme, posypeme hrozienkami a čokoládovou ryžou. Cesto zvinieme a nakrájame na kolieska, aby sa vytvorili „slimáky“. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme slimáčiky. Pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Marhuľovú marmeládu zohrejeme. Po upečení ňou potrieme ešte teplé slimáky. Podávame po vychladnutí.