Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hnačka v tehotenstve

    , Autor: 7lucia77

    Dobry deň, som v 12tt a poslednú dobu ma trápi riedka stolica pri rannej potrebe, nechodim veľa krát za deň ale trápi ma to už dlhšie na poradňu idem až o 4 týždne. V čom by mohol byť problem?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. V tehotenstve vplyvom hlavne hormonálnych zmien dochádza k viacerým zmenám. Ak sa nejedná o opakované hnačky, ale iba o redšiu stolicu a ťažkosti nastali počas tehotenstva, môže to byť spôsobené tým. Rovnako tak, ak došlo k úprave stravy, aj to môže mať vplyv. Príčiny však nemusia súvisieť s tehotenstvom. Takto sa Vám bližšie neviem vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

Podobné otázky

  • Hnačka v tehotenstve

    , Autor: zizzi

    Dobry den pan doktor. Som v 15.tt a za tento tyzden ma uz dvakrat prehnalo. Pride to z nicoho nic zacne to krcami a az tak zacitim, ze musim na wc. Nejem nič tazke, mastne a podobne, dokonca som aj schudla, no podla kontrol u gynekologa, babatko rastie ako ma, zatial aj krvne testy, moc je tiez v poriadku. Chcem sa spytat, ci hnacky mozu byt sposobene niecim konkretnym (v dni, ked som hnackovala som konzumovala raz pomarancovy dzus a druhykrat ochutenu mineralku tiez s prichutou pomaranca), alebo tehotenskymi vitaminmi (beriem Pregnafolin+DHA), alebo ma to moze prekvapit kdekolvek budem? Je to bezny tehotensky priznak? Mozem uzivat aj dlhodobejsie cierne uhlie? Totizto od jula mam ist do prace, (zatial som PN), ale neviem si predstavit toto v praci riesit :/. Dakujem Vam za rady a usmernenie. Pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, požitie pomarančového džúsu na prázdny žalúdok môže spôsobiť redšiu stolicu. Ak Vás dvakrát prehnalo, nejedná sa ešte o hnačku. Odsledujte si to. Odporúčam požívanie džúsov na najedený žalúdok. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.