Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vzrušenie

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň mám 19 rokov a chcem sa Vás opýtať. Mala som už dva krát pohlavný styk, ale vôbec ma to nevzrušovalo. Prečo ?? .... a mala som troška alkoholu v sebe ale si myslím že to príčina nebola .... Ďakujem za Vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to veľmi individuálne a veľmi ťažko sa radí takto na diaľku. Takmer každú ženu vzrušuje niečo iné, niektoré majú pôžitok už z prvého milovania iné nie. Intímne sa porozprávajte s vašim partnerom, povedzte mu čo sa Vám páči resp. čo by sa Vám páčilo. Určite z toho nebuďte v strese a utrápená, je to len o akejsi vnútornej pohode, príťažlivosti a súlade s vašim partnerom.

Podobné otázky

  • Nechuť

    , Autor: Lucy1801

    Dobrý deň.. Mám 20 a nepociťujem žiadnu rozkoš/vzrušenie ani pri sebauspokovaní.. Už dlho,pred tým som mala depresie (mám tetániu)..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri nervovopsychických ochoreniach môže byť znížená citlivosť erotogénnych zón. Čo sa týka orgazmov, sú dva typy, klitoridálny a vaginálny. Nie každá žena vie dosiahnuť obidva, ale iba jeden z nich. Ak neviete dosiahnuť ani jeden typ orgazmu, odporúčam navštíviť sexuológa.

  • Pomoc

    , Autor: Anterka

    Dobrý deň,
    mame s priateľom taky problém, že pri sexe som až príliš vlhká a tým pádom necítim ani ja, ani on v podstate nič, existuje na tento problém nejaká liečba? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, sexuálne vzrušenie a zvlhčenie pošvy je úplne normálne a prirodzené, väčšina párov má problém naopak so suchou pošvou a mnoho párov by bolo vďačných. S tým, že ako píšete “nič necítite”, nemusí byť vôbec problém vo vlhkosti Vašej pošvy. Skúste meniť polohy, prípadne doplniť a okoreniť pohlavný styk predohrou.

  • Kvapka lásky

    , Autor: Espi

    Chcem sa opýtať, je možné tieto kvapky lásky nejako obmedziť alebo kontrolovať pri vzrušení alebo je to od muža proste individuálne. Poprípade nejaké lieky na to sú dostupné ? Keď som s priateľkou tak niekedy aj pri bežných dotykoch od nej alebo bozkávaní cítim že to zo mňa tečie a nehovoriac pri sexe, kde je šanca že otehotnie aj z toho.
    Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané kvapky lásky sú prostatický sekrét, je to u každého muža individuálne, do akej miery dokáže ovládať vzrušenie, ale je to normálna a prirodzená vec. Do istej miery hovorí aj o zdraví muža. Ak nepoužívate pri pohlavnom styku bariérovú antikoncepciu (kondóm) z rôznych dôvodov, vhodné je užívanie hormonálnej antikoncepcie.