Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • choroba v tehotenstve - pokr.

    , Autor: madelein

    Dobrý deň prajem, minulý týždeň som Vám písala ohľadom choroby, či si mám dať atb- poradili ste mi počkať na výsledky výterov . vo výteroch mi vyšla baktéria hemofil v nose. celkovo sa už cítim lepšie ( stále kašlem , ale podla dr kašel moze trvat aj mesiac… teraz je to 3. tyzden) a mam zalahnute c uchu, navštívila som orl, ze mam trocha napuchnutu sliznicu a sluchovod, ale tiez mi povedali ze toto moze pretrvávať cca 3-4 tyzdne este a nic mi nato nedali. moja dr je na dovolenke, komunikujeme len cez maily, predpisala mi po náleze atb suprax 400mg s tym, ze ak sa citim uz lepsie, nemam si davat…. neviem co robit, netusim ci nevyliecenie hemofila po 3 tyzdnoch choroby uz nemoze uškodiť babatku…. teploty som nemala, jedine bolesti som mala v uchu a teraz je ten kasel neprijemny. crp vcera som mala uz len 9 ( minuly tyzden 18), som v 25 tyzdni. dakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    toto je úplne mimo môj odbor, ale ak Vám špecialista ORL neodporučil antibiotiká, tak nevidím dôvod, aby ste ich užívali. Hemofilus v hrdle nie je ohrozením pre graviditu. CRP je negatívne, takže celková infekcia u Vás neprebieha.